Ob ferrarijevem jubileju Lewis Hamilton razred za sebe

Svetovni prvak v formuli 1 si je v Mugellu privozil že 95. najboljši startni položaj.

Objavljeno
12. september 2020 16.35
Posodobljeno
12. september 2020 16.37
Voznika srebrnih puščic Lewis Hamilton (desno) in Valtteri Bottas bosta jutrišnjo dirko na ferrarijevem dirkališču začela v ospredju. FOTO: Luca Bruno/AFP
G. N., STA
G. N., STA
Ljubljana - Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) si je privozil najboljši startni položaj pred jutrišnjo dirko svetovnega prvenstva formule 1 za VN Toskane v Mugellu. Za svetovnega prvaka je to že 95. »pole position« v karieri.

Dirka v Toskani je jubilejna 1000. za moštvo Ferrarija v formuli 1, a rdeči iz Maranella so se letos znašli v veliki krizi. Niti domače prizorišče, Mugello je sicer testna steza Ferrarija, razmerij moči ni spremenila, saj je le Monačan Charles Leclerc s petim mestom kolikor toliko izpolnil pričakovanja. Nemec Sebastian Vettel pa je bil le 14.

Še dve mesti slabše izhodišče pa bo imel presenetljivi zmagovalec zadnje dirke v Monzi Francoz Pierre Gasly (Alpha Tauri).

image
Od ferrarijevih adutov je bil Charles Leclerc s petim mestom bistveno hitrejši od 14. Sebastiana Vettla. FOTO: Luca Bruno/AFP


Iz prve vrste bo poleg Hamiltona, ki je bil še sedmič v sezoni najboljši v kvalifikacijah, začel še moštveni sotekmovalec pri Mercedsu Finec Valtteri Bottas, iz tretje pa Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) in njegov moštveni sotekmovalec Tajec Alexander Albon.

Pred deveto dirko sezone ima Hamilton v seštevku SP s 164 točkami precejšnjo prednost, drugi je Bottas s 117, tretji pa Verstappen s 110.

Dirka v Mugellu se bo v nedeljo začela ob 15.10.