Ogier spet v boju za naslov

Sebastien Ogier v skupnem seštevku SP prehitel Estonca Tänaka. Do konca sezone še dve dirki.

Objavljeno
07. oktober 2018 15.20
Posodobljeno
07. oktober 2018 17.03
Sebastien Ogier in njegov sovoznik Julien Ingrassia sta se takole na strehi svojega forda veselila četrte letošnje zmage v svetovnem prvenstvu. FOTO: Geoff Caddick/AFP
M. F.
M. F.
Francoski dirkač v reliju Sebastien Ogier je zmagovalec preizkušnje za svetovno prvenstvo po Walesu. To je njegova četrta letošnja zmaga, v skupnem seštevku pa je Ogier (182) prehitel Estonca Otta Tänaka (168). Vrh v prvenstvu dve dirki pred koncem sezone drži Belgijec Thierry Neuville, ki v Walesu – tudi zaradi zdrsa s ceste – ni zmogel višje od petega mesta. Ogierja od Neuvilla zdaj loči zgolj sedem točk. 

V Walesu si je drugo mesto privozil Finec Jari-Matti Latvala, tretji pa je bil njegov rojak in sotekmovalec v moštvu Toyote Esapekka Lappi. Do polovice valižanskega relija je bilo videti, da je četrti zaporedni letošnji zmagi najbližje Tänak, a po popoldanskem delu druge etape je na vrhu pristal svetovni prvak Ogier, Tänak pa se je od Otoka poslovil z odstopom. Vanj ga je prislila okvara hladilnika v dirkalniku, ki ga je Estonec poškodoval po enem od skokov na cesti.

»Bil je odličen konec tedna, napet boj. V gozdu je bilo težko ostati spredaj, ampak menim, da smo dosegli odličen čas, prav tako potem na asfaltu, podlagi, ki mi je všeč,« je dejal zadovoljni Ogier, ki se je s peto zmago v Walesu vpisal v zgodovino kot najboljši dirkač na tem prizorišču.

Med konstruktorji vodi Toyota s 317 točkami, drugi je Hyundai z 297, tretji pa M-Sport Ford z 273. Naslednja preizkušnja bo zadnji konec tedna v mesecu, gostila ga bo Katalonija, finale sezone pa bo gostila Avstralija.