Verstappen prekinil Mercedesovo prevlado

Nizozemec je na VN 70. obletnice F1 v Silverstonu dosegel deveto zmago v karieri in se prebil na drugo mesto v skupnem seštevku. Čez teden v Barceloni.

Objavljeno
09. avgust 2020 16.35
Posodobljeno
09. avgust 2020 17.02
Max Verstappen ni skrival navdušenja. FOTO: Bryn Lennon/AFP
P. Z.
P. Z.
Silverstone - Druga zaporedna dirka formule 1 v Silverstonu, tokrat za 70. obletnico F1, je presenetljivo pripadla Nizozemcu Maxu Verstappnu (Red Bull). Nizozemec je dosegel deveto zmago v karieri in se z njo prebil na drugo mesto v skupnem seštevku.



Šele na peti dirki sezone zmaga ni pripadla Mercedesu, čeprav sta Valtteri Bottas in Lewis Hamilton štartala iz prve vrste pred tretjim Verstappnom. Vodilni v sezoni in branilec naslova svetovnega prvaka Hamilton, ki je dobil prejšnje tri dirke, je bil drugi, Bottas, najboljši v kvalifikacijah, pa tretji. Četrti je bil z nekonkurenčnim ferrarijem Charles Leclerc, ki je znova zasenčil moštvenega tekmeca in štirikratnega prvaka Sebastiana Vettla.


 

Dober občutek za gume


Verstappen je zmagal, ker je v vročem vremenu najbolje ocenil sposobnosti gum. Te so teden prej izdale oba dirkača Mercedesa, ki ima očitno v tem težavo, ta pa utegne biti še večja v še bolj vroči Kataloniji.

image
Valtteri Bottas ni izkoristil najboljšega štartnega položaja. FOTO: Frank Augstein/AFP


Dodatno točko za najhitrejši krog je dobil Hamilton. Naslednja dirka bo čez teden dni v Barceloni za VN Španije.