Tivolski adut v boj s selektorjem

Spremembe na seznamu risov za Minsk

Objavljeno
30. oktober 2018 09.00
Posodobljeno
30. oktober 2018 09.00
Olimpijini hokejisti (v belih dresih) so v soboto na Jesenicah povsem nadigrali gostitelje.
FOTO Leon Vidic
Ljubljana - Ljubljana – Na krilih gladke zmage v derbiju na Jesenicah hokejisti SŽ Olimpije danes (Tivoli, 19.15) skupaj s svojimi prebujenimi privrženci samozavestno pričakujejo tekmo proti Vipitenu. Pred železarji pa je po novem porazu in zdrsu na 7. mesto v alpski ligi zahtevno gostovanje pri vodilnem Brunicu (20).

Tivolska tekma prinaša tudi zanimiv trenerski boj Jureta Vnuka in Iva Jana. Prvi piše v teh dneh zgodbo o uspehu, Olimpija se je namreč iz povprečja prejšnje sezone po temeljitih pripravah in določenih spremembah pod njegovim vodstvom prebila na 2. mesto v AHL, v Tivoliju danes vnovič pričakujejo prek 1000 navijačev, kar je bila tudi v zadnjih dveh sezonah opevane EBEL bolj kot ne pobožna želja. »Verjamem, da lahko igramo še bolje kot nazadnje na Jesenicah, zaradi navzočnosti mojega nekdanjega soigralca na tekmečevi klopi pa ne občutim drugačnega izziva od tistega, ki ga že tako prinaša sleherni boj za tri točke v AHL,« pravi Vnuk.

Jan je zdaj tudi slovenski selektor, prvič bo zbral rise naslednji teden pred nastopom na turnirju v Minsku, zaradi poškodb in klubskih obveznosti pa ne bo imel vseh, ki jih je najprej zapisal na seznam. Tako so zdaj na tem Žan Us, Rok Stojanovič (vratarja), Miha Logar, Maks Selan (branilca), Luka Bašič, Gal Koren in Miha Zajc (napadalci), v Belorusiji pa tako ne bo Gašperja Krošlja, Matije Pintariča, Blaža Gregorca, Žige Pavlina, Boštjana Goličiča, Aleša Mušiča in Jureta Sotlarja.