Veterana Dallasa preprečila veselje Tampe

Napadalec Joe Pavelski z golom v podaljšku in vratar Anton Hudobin sta bila pri zmagi s 3:2 med hokejskimi junaki Teksašanov v peti finalni tekmi NHL.

Objavljeno
27. september 2020 07.44
Posodobljeno
27. september 2020 08.07
Moštvo Dallas Stars je ostalo v igri za Stanleyjev pokal, potem ko je v peti finalni tekmi premagalo Tampo Bay in v zmagah znižalo zaostanek na 2:3. Ruski veteran v teksaških vratih Anton Hudobin je ubranil kar 39 strelov. FOTO: Perry Nelson/USA TODAY Sports
G. N., STA
G. N., STA
Ljubljana - Hokejisti Dallasa so v koronskem mehurčku v Edmontonu v peti tekmi finala severnoameriške lige NHL po dveh podaljških ugnali Tampo Bay s 3:2 in zaostanek v zmagah znižali na 2:3. Junak tekme je bil Corey Perry z golom na polovici drugega dodatnega dela igre.

Kanadčan Perry je že v prvi tretjini poskrbel za vodstvo Teksašanov (18), Čeh Ondrej Palat (25) in Rus Mihail Sergačev (44.) pa sta pripravila preobrat in vrnila nasmeh na obraze igralcev Tampe. Zvezde iz Dallasa je v igri za Stanleyjev pokal obdržal 35-letni Joe Pavelski z golom v 54. minuti, za uspeh pa je kot že zapisano poskrbel Perry.

V podaljšku je bila nevarnejša in agresivnejša Tampa, a napadalci niso našli načina, da bi ugnali izrednega ruskega vratarja Antona Hudobina. Izkušeni 35-letnik je skupaj zbral kar neverjetnih 39 obramb, devet več kot njegov rojak Andrej Vasilevskij v vratih ekipe iz Floride. Kljub temu je finalu in boju za prvi nov naslov po letu 2004 bližja Tampa, ki za veliki finale potrebuje še eno zmago. Tudi Dallas je v zgodovini kluba osvojil le en Stanleyjev pokal, leta 2004.

»Nismo še pripravljeni za pot domov. Nadaljujemo z borbo in to nas je pripeljalo korak bližje, a pot do želenega cilja je še dolga,« je načrte za naprej po tekmi opisal Pavelski.

Šesta tekma bo v noči na torek (2:00).