»Železarji« že v prvi tretjini petkrat premagali Pio Dukarič

Jeseniški hokejisti v finalu pokala Slovenije s 7:1 (5:0, 2:0, 0:1) premagali igralce moštva MK Bled.

Objavljeno
19. september 2020 22.26
Posodobljeno
19. september 2020 22.26
Jeseniški hokejisti so v vitrino pospravili prvo lovoriko v tej sezoni. FOTO: Uroš Hočevar
Ljubljana - Hokejisti moštva SIJ Acroni Jesenice so zanesljivo osvojili pokal Slovenije in si tako priigrali prvo lovoriko v novi sezoni. V finalni tekmi v Ljubljani so upravičili vlogo favoritov in kar s 7:1 (5:0, 2:0, 0:1) odpravili igralce ekipe MK Bled.

Za »železarje«, ki so že po uvodni tretjini vodili s 5:0, so ob dvakratnih strelcih Žanu Jezovšku (v 8. in 25. minuti) in Andreju Hebarju (13. in 39.) v polno zadeli še Mirko Djumić (6.), Jaka Sodja (7.) in Jaka Šturm (15.). Častni gol za Blejce, za katere je v prvi tretjini branila vratarka Pia Dukarič, je v 51. minuti dosegel Urban Podrekar.

»Zelo sem vesel, da smo osvojili pokal. Vedeli smo, da bo polfinalna tekma z Olimpijo zelo težka, ampak mi smo igrali natančno tako, kot smo se dogovorili. Olimpijo smo uničili v vseh pogledih. Finale je bila res velika nagrada, v njem smo rutinirano premagali Bled. To je za vse nas ena krasna popotnica za naprej, že čez nekaj dni se bo začelo prvenstvo v AHL. Menim, da lahko tudi tam merimo zelo visoko, saj imamo ekipo z velikim značajem, delamo eden za drugega, in prav to nas bo pripeljalo zelo daleč,« je za jeseniško spletno klubsko stran dejal Jezovšek.