Eugenia bo bežala, Urški in Špela bodo čakale

Pet Slovenk na štartu današnje cestne dirke na svetovnem prvenstvu v Imoli.

Objavljeno
26. september 2020 06.00
Posodobljeno
26. september 2020 06.00
Urška Pintar se nadeja, da bo danes z reprezentančnimi kolegicami izboljšala svoje 22. mesto s SP v Bergnu 2017. FOTO: Heinz-Peter Bader/Reuters
Imola - Kako zahtevna je trasa cestne dirke na svetovnem prvenstvu v Italiji, bodo pred moškimi (nastop jih čaka jutri) pokazale ženske, ki bodo morale danes 5-krat prekolesariti 28,8 km dolg krog na obrobju Imole. Med njimi bo prvič na štartu (12.35) kar pet Slovenk, kar selektorju Gorazdu Penku daje možnost, da se pripravi na več scenarijev.

»Trasa je najbolj zahtevna na najožjih delih ceste, vsak padec ali okvara lahko pomeni odstop. Eugenio Bujak bomo poslali v pobeg, saj zaradi svoje telesne konstitucije ne bi mogla slediti najboljšim v zadnjih dveh krogih. Če nam to uspe, bodo lahko Špela Kern, Urška Pintar in Urška Žigart, ki jim proga bolj ustreza, lahko čakale na zaključni boj v glavnini,« je Penko predstavil taktični načrt, ki naj bi na 143 km dolgi preizkušnji z 2800 višinskimi metri prinesel izboljšanje 22. mesta Pintarjeve iz Bergna 2017.

image
Selektor Gorazd Penko bo prvič na SP v ogenj poslal pet kolesark. FOTO: Tomi Lombar/Delo


Slovenske kolesarke, ki so s 13. mestom Bujakove v vožnji na čas že dosegle najboljšo slovensko uvrstitev doslej, bodo nosile naslednje štartne številke: 76 – Urška Bravec, 77 – Eugenia Bujak, 78 – Špela Kern, 79 – Urška Pintar, 80 – Urška Žigart. Favoritinje so Nizozemke, na štartu jih bo 8, z branilko naslova svetovne prvakinje Annemiek van Vleuten na čelu.