Italija slavi, Tratnik benti

Edinemu Slovencu v vožnji na čas se je sredi proge zlomila opora za roko. Naslov prvaka Filippu Ganni.

Objavljeno
25. september 2020 16.57
Posodobljeno
25. september 2020 16.57
Jan Tratnik je, potem ko se mu je zlomila opara za roko, zasedel 24. mesto. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Imola - Moška vožnja na čas se je razpletla sanjsko za gostitelje kolesarskega SP v Imoli. Izjemno zmago je slavil Italijan Filippo Ganna, ki je na 31,7 km dolgi progi za 26 sekund ugnal Belgijca Wouta van Aerta, enega od najmočnejših pomočnikov Primoža Rogliča na Touru.

Bron je osvojil Švicar Stefan Küng, svetovni prvak zadnjih dveh let Avstralec Rohan Dennis pa je to po zmogel na 5. mesto.

image
AFP Filippo Ganna je slavil zmago na domačih cestah. FOTO: Marco Bertorello/AFP


Posebej dobre volje pa v cilju ni bil tudi edini slovenski tekmovalec Jan Tratnik, ki mu je ponagajala oprema. Na polovici poti se mu je zlomila opora za roko na krmilu, kar je močno oviralo njegovo vožnjo, zasedel je 24. mesto z zaostankom 2:24. »Do polovice je šlo kar dobro, bil sem zadovoljen, nato pa sem naletel na luknjo na cesti, zlomil se mi je naslon za roko, desne roke nisem več mogel držati v pravem položaju. Hitrosti so bile zelo visoke, z vetrom v hrbet je šlo 65 km/h, bilo me je strah, da bi padel, zato nisem več mogel ujeti pravega ritma,« se je pridušal 30-letni Idrijčan, ki ga v nedeljo čaka še nastop na cestni dirki.