Goran Dragić z malo možnosti za tretjo tekmo

Po poročanju ameriških medijev poškodovana zvezdnika Miamija, ob Gogiju še Bam Adebayo, ne bosta igrala tretje finalne tekme NBA, ki bo v noči na ponedeljek.

Objavljeno
04. oktober 2020 09.02
Posodobljeno
04. oktober 2020 09.04
Ne kaže dobro, Goran Dragić bo po vsej verjetnosti izpustil tudi jutrišnjo tretjo finalno tekmo NBA proti LA Lakers, ki je v prednosti v zmagah z 2:0. FOTO: Kim Klement/USA TODAY Sports
STA, G. N.
STA, G. N.
Ljubljana - Nastop slovenskega košarkarja Gorana Dragića za Miami na tretji tekmi finala lige NBA je znova zelo vprašljiv. Tako Dragić kot tudi center Bam Adebayo imata po poročanju ameriških medijev malo možnosti za nastop na tekmi, ki bo v noči na ponedeljek po slovenskem času.

Oba košarkarja sta se poškodovala na prvi tekmi finalne serije proti Los Angeles Lakers in nato izpustila drugo tekmo. Obe tekmi je Miami izgubil. V zadnjem uradnem poročilu o poškodbah pred tretjo tekmo je Miami za oba košarkarja navedel, da je njun nastop dvomljiv. Dragić zaradi natrgane tetive v loku stopala, Adebayo pa zaradi poškodbe rame.

Takšna zdravstvena ocena po pravilih lige sicer pomeni, da naj bi imela okoli 25-odstotne možnosti za nastop, a je odstotek dejanskih nastopov igralcev nato še nižji. Po poročanju portala HeatNation, ki spremlja dogajanje v klubu iz Miamija, naj bi bil bližje nastopu Adebayo. Ta je v petek po drugem porazu Miamija v seriji z Los Angeles Lakers dejal, da verjame, da bo lahko igral.

image
Tudi Bam Adebayo najbrž ne bo igral tretje tekme. FOTO: Kevin C. Cox/AFP


Adebayo ima še malo možnosti


Portal navaja informacije novinarja ameriške tiskovne agencije AP Tima Reynoldsa, da moštvo upa, da bi bil lahko Adebayo nared. Za Dragića naj bi bili obeti slabši. Oba igralca naj bi ves čas prejemala terapijo za njune poškodbe in si srčno želita igrati in pomagati moštvu, ki je v velikem zaostanku proti moštvu Lebrona Jamesa.

To je novinarjem v soboto potrdil tudi igralec Miamija Jimmy Butler, ki je dejal, da oba skušata prepričati zdravniško in strokovno službo, da jima pustijo na parket.

»Oba želita igrati. Ampak naš trener tudi razume, da je treba poskrbeti za fante. Ne želiš poslabšati poškodb. Gre za več kot košarko, vsi si želimo dolge kariere,« je dejal Butler po poročanju časnika Miami Herald.

image
Trener Miamija Erik Spoelstra še ni vrgel puške v koruzo. FOTO: Kevin C. Cox/AFP


Miami v odsotnosti prvega organizatorja igre in centra doslej ni bil konkurenčen proti moštvu iz Los Angelesa, ob zaostanku 0:2 v finalni seriji pa so jih mnogi že odpisali.

»Prav nič nas ne briga, kaj si drugi mislijo,« je glede tega odvrnil trener Miamija Erik Spoelstra. »Kaj moramo narediti? Vse, kar je potrebno ... Če si nekaj želiš dovolj, boš že ugotovil, kaj je treba storiti, da to tudi dobiš,« je dodal.