LeBron pripeljal Lakers na prag raja

Miami brez Gorana Dragića ni bil kos favoritom in v finalni seriji zaostaja z 1:3. Peta tekma v petek ponoči.

Objavljeno
07. oktober 2020 06.06
Posodobljeno
07. oktober 2020 08.09
LeBron James in Jimmy Butler sta bila najboljša posameznika na četrti tekmi finala. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
P. Z., STA
P. Z., STA
Orlando - S 102:96 so košarkarji Los Angeles Lakers premagali Miami Heat in v finalu lige NBA povedli s 3:1 v zmagah ter stopili na prag končnega zmagoslavja. Goran Dragić še ni igral za Miami, se je pa vrnil Bam Adebayo.

Za Lakers je LeBron James zbral 28 točk, 12 skokov in 8 podaj, Anthony Davis je dodal 22 točk. Pri Heat je bil znova najboljši Jimmy Butler z 22 točkami, 10 skoki in 9 podajami. Peta in morda zadnja tekma v finalni seriji bo v noči na soboto.



V dokaj izenačeni tekmi so jo bolje odnesli jezerniki, ki so odločilni preboj naredili šele na koncu tekme. Prvo četrtino so dobili s 27:22, druga je pripadla Miamiju s 25:22, tretja in zadnja pa spet Los Angelesu (26:23, 27:26), ki je uspešneje odigral napet konec zadnje četrtine.

Tyler Herro je prispeval 21 točk za Heat, Duncan Robinson 17, Adebayo pa 15. Igralci obeh ekip bodo imeli sedaj malce daljši premor, saj bo pet šele v soboto zjutraj ob 3. uri po srednjeevropskem času. Takrat bi se utegnil vrniti tudi Dragić, ki si je v prvem polčasu prve finalne tekme poškodoval stopalo.


 

Odločanje iz minute v minuto


Trener Erik Spoelstra je uro in pol pred začetkom tekme dejal, da ne ve kako bo z Adebayom in Dragićem. »Odločamo se praktično iz minute v minuto in mislim, da to dolgujemo obema,« je dejal Spoelstra in ponovil, da si oba zelo želita igrati.
Do tekme je potem Miami sporočil, da bo Adebayo igral, Dragić pa ne. Dragić se je pred tekmo sicer skušal ogrevati, malce metal na koš, vendar ni šlo. Ni pa izključen njegov nastop v petek.



»Goran enostavno ni bil pripravljen za igro. Dela vse, kar je mogoče, da pride nazaj v tekmovanje. Naši fantje želijo biti tam in igrati. Vemo zakaj smo tu. Goran je dal srce in dušo v to in še naprej bo skušal narediti vse, kar lahko. Kot sem omenil pred dnevi, v njegovih očeh vidiš globoko v dušo, kako zelo si želi igrati in to verjetno vidite vsi,« je o Dragiću po tekmi dejal Spoelstra.