204 milijone evrov velika finančna luknja

Italijanski nogometni prvoligaš Roma je lani pridelal ogromno izgubo,letos pa od prodaje igralcev iztržil le 13 milijonov evrov.

Objavljeno
08. oktober 2020 09.16
Posodobljeno
08. oktober 2020 10.02
Rimskemu nogometnemu ponosu se obetajo težki časi tudi pod taktirko novega lastnika Američana Dana Friedkina, ki je lani od rojaka Jamesa Pallotte odkupil klub za 600 milijonov evrov. FOTO: Inquam Photos/Reuters
G. N., STA
G. N., STA
Ljubljana - Iz italijanskega nogometnega prvoligaša Roma je razkril, da je v zadnji sezoni do 30. junija imel 204 milijone evrov izgube. Klub, ki ga je lani od rojaka Jamesa Pallotte za 600 milijonov evrov prevzel ameriški poslovnež Dan Friedkin, za slabo poslovanje krivi pandemijo novega koronavirusa.

Roma je bila že pred pandemijo v rdečih številkah, zdravstvena kriza pa je še povečala njene finančne težave in posledično vplivala na športna tekmovanja, televizijske pravice in sponzorstvo.

»Kljub ukrepom, sprejetim za ublažitev posledic, je to izredno stanje še vedno igralo pomembno vlogo pri naši gospodarski dejavnosti,« so pri Romi zapisali v dokumentu, objavljenem na svoji spletni strani.

Za pesimizem sta poskrbeli tudi dejstvi, da se moštvo ni uvrstilo v ligo prvakov in da klub v prestopnem roku s prodajo igralcev ni iztržil toliko, kot je pričakovalo. Za Gregoira Defrela (Sassuolo), Maxima Gonalonsa (Granada), Aleksandra Kolarova (Inter Milano) in Patrika Schicka (Bayer Leverkusen) je kljub skupno iztržil le 13 milijonov evrov.

Edina pozitivna stvar med pandemijo je bila ta, da so se igralci in trener Paulo Fonseca odrekli štirimesečni plači, s tem je klub privarčeval 30 milijonov evrov.