Španci le zlomili Angleže, Ukrajinci v polfinalu po zaslugi Brazilcev

Manchester Unitedu in Interju sta se med četverico najboljših klubov v evropski ligi pridružila še Sevilla in Šahtar.

Objavljeno
11. avgust 2020 23.00
Posodobljeno
11. avgust 2020 23.40
Lucas Ocampos je takole dosegel zmagoviti gol za Sevillo. FOTO: Ina Fassbender/Reuters
F. T., M. Š.
F. T., M. Š.
Potem ko sta že sinoči opravila svoje Manchester United in Inter, v majici katerega blesti tudi vratar Samir Handanović, ter si zagotovila nastop v polfinalu Uefine evropske lige, je nocoj v Gelsenkirchnu Šahtar Donjeck visoko s 4:1 (2:0) odpravil Basel, v Duisburgu pa je Sevilla z 1:0 (0:0) izločila Wolverhampton.

Za ukrajinsko zasedbo so – zanimivo – vse štiri gole zabili nogometaši brazilskega rodu Junior Moraes (v 2. minuti), Taison (22.), Alan Patrick (75.; 11-m) in Domilson Cordeiro dos Santos (88.), častni zadetek za švicarsko moštvo pa je v sodnikovem dodatku dosegel Nizozemec Ricky van Wolfswinkel.
image
Alan Patrick se je takole s soigralci veselil svojega zadetka za Šahtar. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters


»To je bil zame sanjski ognjeni krst (v tekmovanjih UEFA). Nanj sem čakal dolgo, ves čas pa sem trdo garal, da bi le dobil priložnost. V naslednji tekmi se bomo pomerili z Interjem, čaka nas zelo težka naloga. Toda mi smo Šahtar in lahko premagamo prav vsakogar,« se je napredovanja veselil Valerij Bondar, branilec moštva iz Donjecka.


Bounou vedel, kako z bele točke strelja Jimenez


Igralci Seville so odpor tekmecev iz Wolverhamptona lomili vse do 88. minute, ko je zmagoviti gol za špansko ekipo zabil argentinski reprezentant Lucas Ocampos. Omeniti kaže, da je Mehičan Raul Jimenez za angleško zasedbo v 13. minuti zastreljal enajstmetrovko.
image
Raul Jimenez ni skrival razočaranja, potem ko je zastreljal enajstmetrovko za Wolverhampton. FOTO: Friedemann Vogel/Reuters


»Pred tekmo sem posebej vadil tudi branjenje enajstmetrovk, še zlasti z Ocamposom, ki z bele točke strelja podobno kot Jimenez. Raula pač poznam še najinih skupnih časov pri madridskem Atleticu, zato sem vedel, na kakšen način izvaja enajstmetrovke. Seveda pri tem vedno potrebuješ tudi srečo,« je pojasnil Yassine Bounou, vratar Seville.

Polfinalni tekmi bosta 16. in 17. avgusta v Kölnu in Düsseldorfu, finale pa bo 21. avgusta v Kölnu. Zmagovalec se bo prebil v skupinski del lige prvakov v sezoni 2020/21. Če pa si je zmagovalec evropske lige preboj v ligo prvakov zagotovil že v domačem prvenstvu, bo mesto pripadlo tretjeuvrščenemu iz francoske lige Rennesu.


V torek uspešna Manchester United in Inter