Bravo v Celju – pravšnje ogrevanje za derbi v Murski Soboti

Četrto kolo 1. SNL bodo že drevi (19.00) odprli v Celju.

Objavljeno
02. avgust 2019 09.00
Posodobljeno
02. avgust 2019 09.00
Nogometaši Brava so v prvem kolu takole pozdravili sosede iz Stožic, v Celje pa se podajajo s tremi točkami na svojem računu. FOTO: Jure Eržen
Četrto kolo 1. SNL bodo odprli že drevi na južnem Štajerskem. Na enem največjih štadionov v državi bo šlo na nek način za spopad »nogometnih otrok« Darka Klariča. Dvoboj Celja in Brava bi bil lahko privlačen, pod večjim pritiskom pa bi »morali« igrati gostitelji. Trener Dušan Kosić bo namreč v 4. kolu prvenstva že tretjič vodil fante na svojem štadionu – morda bo naposled dočakal prvo zmago v novi sezoni.

Bravo že drevi, derbi jutri v Murski Soboti
Pari 4. kola 1. SNL: Celje – Bravo (danes, 19), Aluminij – Rudar (sobota, 18), Mura – Maribor (sobota, 20.10), Tabor Sežana – Domžake (nedelja, 17.30), Olimpija – Triglav (nedelja, 20.15).
Vrstni red: Olimpija in Aluminij po 7, Triglav 6, Mura 4, Bravo in Tabor Sežana po 3, Rudar, Celje in Maribor po 2, Domžale 1.


Potem ko so Ljubljančani nazadnje v izjemno pomembni tekmi premagali Tabor, je lažje zadihal tudi Dejan Grabić, ki velja za obetavnega in študioznega trenerja. Kosić v tej sezoni še ni dočakal tovrstne »sprostitve«, zato bi mu bilo lahko iz tekme v tekmo manj prijetno. Prav današnji štajersko-ljubljanski spopad ponuja Celjanom imenitno priložnost za »kaj več«, saj jim bo v naslednjem kolu v Domžalah gotovo še veliko težje.

Bomo videli, kdo bo močneje opozoril nase – kakšen od številnih domačih nogometašev, ki so neuspešno poskusili obuti čevlje Rudija Vancaša Požega, ali zanimivi gostujoči napadalec Aljoša Matko. Tekmo bo vodil kranjski sodnik Dragoslav Perić.