Damirju Skomini težko pričakovani derbi med Barcelono in Bayernom

Slovenska sodniška trojica bo sodila petkovo tekmo lige prvakov med Katalonci in Bavarci.

Objavljeno
12. avgust 2020 11.30
Posodobljeno
12. avgust 2020 12.35
Damir Skomina bo piskal Lionelu Messiju in Robertu Lewandowskemu. FOTO: Blažž Samec
M. Š., STA
M. Š., STA
Ljubljana – Slovenski sodnik Damir Skomina bo skupaj s pomočnikoma Juretom Praprotnikom in Robertom Vukanom na zaključnem turnirju nogometne lige prvakov v Lizboni sodil petkov četrtfinalni derbi med Barcelono in münchenskim Bayernom. To bo prva tekma za Skomino v nadaljevanju evropskih tekmovanj.

Kakor so zapisali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (NZS), se bo naša sodniška trojica proti Portugalski odpravila jutri. V skladu s protokolom Evropske nogometne zveze (UEFA) so morali vsi v minulih dneh opraviti ustrezno testiranje na novi koronavirus, še eno pa jih čaka dan pred tekmo v Lizboni.
Okužen tudi nogometaš Barcelone
Eden od nogometašev Barcelone je bil pozitiven na novi koronavirus. Iz katalonske ekipe njegovega imena niso sporočili. Zapisali so le, da igralec, ki ni bil v stiku s prvim moštvom, ne kaže znakov bolezni, da je dobro in je ta čas v izolaciji na svojem domu.


V vlogi četrtega sodnika na tekmi bo Portugalec Artur Soares Dias, video sodnika pa bosta Italijana Massimiliano Irrati in Marco Guida. V vlogi kontrolorja sojenja na tekmi bo njun rojak Roberto Rosetti, sicer predsednik sodniškega odbora pri UEFA.

Petkova četrtfinalna tekma med Barcelono in Bayernom se bo na štadionu Luz v Lizboni začela ob 21. uri.
Poulsen bo skušal nadomestiti Wernerja
Danski napadalec Yussuf Poulsen je povsem okreval po poškodbi gležnja in bo nared, da nadomesti nemškega zvezdnika Tima Wernerja v moštvu Leipziga, ki se bo v jutrišnjem četrtfinalu lige prvakov v Lizboni pomerilo z madridskim Atleticom. Werner bi sicer lahko igral, dobil je tudi dovoljenje novega delodajalca Chelseaja, a je zavrnil to možnost.