Vrača se SNL: Maribor čaka na spodrsljaja Olimpije in Celja

Težje delo čaka Olimpijo, ki gosti neugodni in tekmovalni Tabor, Celje gre k zadnjemu Rudarju.

Objavljeno
19. julij 2020 09.00
Posodobljeno
19. julij 2020 10.01
Celjani in Ljubljančani držijo vse niti razpleta prvenstva v svojih rokah. FOTO: Leon Vidic
Ljubljana - Ljubljana – Komu se bo v današnjem 35. kolu 1. SNL primeril spodrsljaj na igrišču, Olimpiji ali Celju? Vodilni Ljubljančani so ušli porazu v Fazaneriji, zasledovalci iz Celja so zamudili priložnost, da bi bili na vrhu pred zadnjima dejanjema. Težje delo čaka Olimpijo, ki gosti neugodni in tekmovalni Tabor, Celje gre k zadnjemu Rudarju. V ozadju na spodrsljaj prvega in drugega čaka Maribor. Tekme vodilne trojke bodo v večernih urah, tekmi brez večjega naboja v Kranju in Murski Soboti bosta popoldan.

Mura – Aluminij (sodnik Mihael Antić): Zmagovalec bo četrti. Lepo, a gostom prav veliko to ne bo pomenilo. Edini od tistih z vrha bodo potegnili krajšo in ostali brez Evrope. Pri Muri je že v navadi, da po bitki na polno v naslednji nima dovolj moči. Po tekmi proti Olimpiji ji ni moč ničesar očitati razen neučinkovitosti.

Triglav – Bravo (Damir Skomina): Teden dni in dve tekmi imajo Kranjčani na voljo za pripravo za tekmi za obstanek z Gorico. To je edino, kar šteje, potem ko je bila točka v Celju premalo, a dovolj, da je povzročila škodo v domačem taboru.

image
Trener Maribora Sergej Jakirović še upa na morebitni zasuk v končnici državnega prvenstva. FOTO: Leon Vidic


Maribor – Domžale (David Šmajc): Bolje je biti podprvak kot tretji. To je vodilo Mariborčanov, ki po tihem upajo, da bi lahko šlo vse po njihovih načrtih in bi bili v sredo celo v šampionskem boju. Zakaj ne? Tabor lahko preseneti v Stožicah, Celje pa tudi v Rudarju ne bo imel tekmeca, ki je že pred prvim sodnikovim žvižgom spustil hlače.

Rudar – Celje (Nejc Kajtazović): Ne kranjska trma, pač pa strelski spodrsljaji so Celje stali zmage in prvega mesta na lestvici. Dario Vizinger ima v nogah ključ do točk, saj Mitje Lotriče ne bo. Po spodrsljaju s Triglavom je »z besedami ubijal«, a jo je odnesel odlično. Počival bo le danes in plačal nekaj evrov, proti Olimpiji pa bo lahko igral.

Olimpija – CB24 Tabor (Bojan Mertik): Mauro Camoranesi si želi Olimpijin »skalp«. Kaj to pomeni, so zeleno-beli občutili na zadnjih dveh tekmah proti nabrušenimi tekmeci: težave. Morda jih bo manj, ker bosta spet na voljo Stefan Savić in Miral Samardžić.