V boju za finale le še osmerica, Handanović bo sprejel nemški izziv

V ponedeljek in torek na sporedu vse štiri četrtfinalne tekme evropske lige.

Objavljeno
06. avgust 2020 18.55
Posodobljeno
06. avgust 2020 23.20
V Duisburgu je v majici Seville opozoril nase Realov nogometaš na posoji v Sevilli Sergio Reguilon, ki je zabil enega od dveh andaluzijskih golov Romi. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
F. T.
F. T.
Leverkusen, Sevilla, Basel in Wolverhampton so postali peti, šesti, sedmi in osmi udeleženec četrtfinalnega turnirja evropske lige, ki bo naslednji teden v Nemčiji. Andaluzijci so dobili derbi večera, potem ko so z goloma Reguilona in El Nesyrija premagali Romo; tekmeca sta igrala le eno tekmo osmine finala.


Inter z Leverkusnom, v torek špansko-angleški dvoboj


Četrtfinale evropske lige si je zagotovil tudi Leverkusen, ki je še drugič premagal Glasgow Rangers. V zadnjih tekmah večera sta bila pričakovano uspešna še Basel in angleški predstavnik, ki je strl odpor Grkov. Wolverhampton in Olympiakos sta se na prvi tekmi razšla z 1:1, tokrat pa z 1:0 v korist Otočanov.

Angleži so povedli z najstrožjo kaznijo Raula Jimeneza že v 8. minuti. Grki so v prvem polčasu enkrat zadeli, a iz mejnega ofsajda. V drugem polčasu so lovili izenačenje, imeli nekaj priložnosti, a ostali praznih rok.

image
Portugalski trener Nuno Espirito Santo piše imenitno zgodbo na klopi angleškega Wolverhamptona. FOTO: Molly Darlington/Reuters


Pari četrtfinala, ponedeljek: Inter – Leverkusen, Manchester United – København (oba ob 21.00); torek: Šahtar – Basel, Wolverhampton – Sevilla (oba ob 21.00). Najzahtevnejša tekma torek čaka prav Inter s slovenskim vratarjem Samirjem Handanovićem. Potem ko je v 1/8 finala izločil odlični Getafe, ga zdaj čaka Leverkusen, ki bodo igrali na nemških tleh.


Šahtar Donjeck, København, Manchester United in Inter


Prve četrtfinaliste smo dobili že sinoči. To so postali Šahtar Donjeck, København, Manchester United in Inter. Inter in Getafe sta zaradi prekinitve tekmovanja zaradi novega koronavirusa odigrala le eno tekmo v osmini finala. Na nevtralnem terenu v Gelsenkrichnu so slavili Italijani z 2:0.

Inter se je v uvodnih minutah znašel težavah, saj so Španci močno napadli in Handanović, ki je branil celo tekmo, se je že v prvi minuti moral resno izkazati. Pozneje je zmaga vendarle zasluženo romala v Italijo.