Atalanta začela brez Iličića in z 0:2, končala s 3:2

V sinočnjih tekmah je bilo od tujih prvenstev najbolj razburljivo v italijanskem. Inter učinkovit, a tudi luknjast v obrambi, zapravil je vodstvo z 2:1 in 3:2.

Objavljeno
25. junij 2020 00.01
Posodobljeno
25. junij 2020 00.29
Atalanta se je sijajno odzvala po zaostanku z 0:2 in na koncu tudi s pomočjo Josipa Iličića, ki je igral od 77. minute (2:2), premagala Lazio s 3:2. FOTO: Miguel Medina/AFP
G. N.
G. N.
Ljubljana - Atalanta je v velikem slogu premagala Lazio s 3:2. Po dvanajstih minutah je bila brez Josipa Iličića že na kolenih, a na koncu zasukala izid s slovenskim reprezentantom na igrišču.

Trener Atalante Gian Piero Gasperini zaradi Iličićeve lažje poškodbe gležnja ni želel tvegati, saj je Kranjčana, sicer v tej sezoni najboljšega strelca moštva s 15 goli in podajalca (8), poslal v igro v 77. minuti, Atalanta pa je tretji gol zabila tri minute pozneje.

Lazio je bil edini Juventusov resni tekmec za scudetto in je pred tekmo z Atalanto zaostajal za štiri točke (62:66). Atalanta, na 4. mestu, ki še vodi v ligo prvakov, je začela s hitrim zaostankom z 0:2 po 12. minutah. Najprej je avtogol dosegel Nizozemec Marten de Roon, nato je Stefan Savić Milinković povišal prednost Rimljanov. Toda Atalanta se ni vdala. V 38. minuti je Nemec Robin Gosens znižal zaostanek, ki je v drugem polčasu vlil dodatne moči. Ukrajinec Ruslan Malinovsky, ki je v začetni enajsterici zamenjal Iličića, je v 66. minuti izenačil. Popoln zasuk pa je Atalanta že izpeljala z Gasperinijevim jokerjem na igrišču, Iličićem. Lazio in Atalanta sta se v prvi prvenstveni tekmi, 19. oktobra, v Rimu razšla brez zmagovalca s 3:3.

S šestimi goli in brez zmagovalca sta se razšla Inter in Sassuolo. Tudi ta dvoboj so bolje začeli gostje, Inter s Samirjem Handanovićem v vratih pa ni znal zadržati prednosti z 2:1 in 3:2. Atalanta se mu je približala le na štiri točke zaostanka.




Manchester United in Wolverhampton v lov za Chelseajem


Rdečim vragom z Old Trafforda zmanjkuje tekem, liga prvakov je še drugo leto zapored vse bolj oddaljena. Osem kol pred koncem angleškega prvenstva Unitedov trener Ole Gunnar Solskjær bije bitko tudi za svoj obstoj, ki je vprašljiv, če se bo trikratnemu evropskemu prvaku znova izmuznila »champions league«. Od uvrstitve v LP je tudi odvisen prestopni rok: če se bo uvrstil med evropsko elito, bo zapravljal (Jadon Sancho), če se ne bo, bo potegnil nakupovalno zavoro. Naloga je težka, domala neuresničljiva, četrti Chelsea, ki ga je z napovedanimi igralskimi okrepitvami (Nemca Tima Wernerja je tako rekoč že ujel) sprožil prvi mož kluba Roman Abramović, ima s tekmo manj dve točki prednosti. Ruski tajkun je odprl mošnjiček.

image
Anthony Martial je dosegel svoj prrvi trojček za Manchester United. FOTO: Michael Steele/Reuters


Sinoči je bil najbolj razpoloženi rdeči vrag Francoz Anthony Martial, Sheffield Unitedu je nasul tri gole. Toda Mancheter United ni sam v lovu za Chelseajem. Tudi Wolverhampton je osvojil poln plen. Edini strelec je bil Mehičan Raul Jimenez.

Liverpool še ni prvak, a ničesar ni želel prepustiti naključju. Crystal Palace je premagal s 4:0. Lahko pa bo, če bo Chelsea v današnjem derbiju ugnal Manchester City. Liverpool ima s tekmo več sedem kol pred koncem 23 točk prednosti.





image
Sergio Ramos je potrdil Realovo zmago in vrnitev na vrh lestvice. FOTO: Javier Soriano/AFP


Realov večerni ples za vrh


Barcelona je že v ponedeljek opravila svojo nalogo, sicer je z veliko muke z golom Hrvata Ivana Rakitića, njegovega prvega po skoraj 16 mesecih, strla uporni Athletic iz Bilbaa, Real Madrid pa je še mora preskočiti svojo oviro, da je ujel in prehitel Barcelono zaradi boljšega izida v medsebojnih tekmah. Za zmago z 2:0 sta bila strelca Junior Vinicius in Sergio Ramos.