Josip Iličić sprožil izredne razmere na relaciji Bergamo-Rim

Malokateri slovenski nogometni reprezentant bo v tej sezoni igral tako zahtevno tekmo kot nocoj Kranjčan.

Objavljeno
15. maj 2019 09.00
Posodobljeno
15. maj 2019 09.00
»Jojo« in soigralci so bili včeraj pri Sergiu Mattarelli, toda še raje kot predsednika republike bi drevi navdušili svoje navijače. FOTO: AFP
Malokateri slovenski nogometni reprezentant bo v tej sezoni igral tako zahtevno tekmo kot nocoj Josip Iličić. Finale italijanskega pokala bo spektakel, vreden ogleda, v katerem se bosta borila za prestižno lovoriko Lazio in Atalanta. To je sprožilo prometni zamašek na relaciji Bergamo–Rim, tako veliko zanimanje vlada med navijači za vrhunec na olimpijskem štadionu.



Črno-modra zasedba iz Bergama bo drevi krenila v najpomembnejše obdobje 111-letne zgodovine kluba. Drevišnji bitki za italijanski pokal bosta sledila ligaški derbi z Juventusom – v nedeljo v Torinu – in zadnje dejanje sezone, ko bo 26. maja obiskal Bergamo Sassuolo. Iličiću kaže odlično v boju za četrto mesto v serie A, ki prinaša ligo prvakov. Z morebitno osvojeno točko na gostovanju pri Cristianu Ronaldu in druščini bi si najbrž že uresničil sanje, toda, pozor, najprej mora opraviti z nocojšnjim izzivom v metropoli.


Na pot v metropolo 22.000 navijačev


»Jojo« in soigralci so bili včeraj pri Sergiu Mattarelli, toda še raje kot predsednika republike bi drevi navdušili svoje navijače. Na štadionu Rome in Lazia bo obarvanih v črno in modro približno 22.000 gostov iz Bergama. Ti bodo organizirano prispeli v Rim s 65 avtobusi, dvema letalskima čarterjema, z več vlaki, preostale čaka pot v lastni režiji, med njimi jih bo 2300 tudi na tribuni VIP. Gre za izredne prometne razmere, klub je iskal proste prevoznike vso do 180 km oddaljenega Trenta. Vstopnice po 35, 50 in 130 evrov so pošle, drevi pričakujejo dobrih 60.000 gledalcev.



Bomo videli, kdo se bo veselil približno ob 22.35 – če ne bo podaljška. Atalanta je favorit stavnih hiš; Iličić in soigralci so uspešnica drugega dela sezone, v 13 tekem dolgem nizu brez poraza so bili nemočni Fiorentina, Inter, Napoli in Lazio, med ključnimi aduti kluba je prav kranjska »desetka«.

image
Malokateri slovenski nogometni reprezentant bo v tej sezoni igral tako zahtevno tekmo kot nocoj Josip Iličić. FOTO: AFP


V časniku Corriere dello Sport so naredili zanimivo primerjavo: Atalanta (3-4-2-1; Iličić, Gomez, Zapata) je odštela za nakup 16 nogometašev, ki bodo drevi kandidirali za igro, 50 milijonov evrov, Lazio (3-5-2; Immobile, Correa) trideset milijonov več. Med glavnimi figurami trenerja Gianpiera Gasperinija – tega italijanski mediji povezujejo s poletno selitvijo na klop Rome – so prav najdražji igralci kluba: Duvan Zapata (24 mio €), Josip Iličić (6) in Papu Gomez (5).

image
Josip Iličić bo sprejel največji izziv v tej sezoni. FOTO: Jure Eržen


Najmočneje trka na izhodna vrata najstarejši med njimi: Josip Iličić (31). Kdo ve, ali bo dočakal septembrski zgodovinski nastop Atalante v družbi Reala, Barcelone, Bayerna in drugih velikanov. Če mu v zadnjem trenutku v Bergamu ne bodo podvojili plače na 3 milijone evrov, kolikor bi prejemal v enem od večjih klubov na »škornju«, bo zanesljivo odšel drugam – najbližje je selitev na jug, bodisi v Rim bodisi v Neapelj.