Kekovi Slovenci začenjajo priprave na tri oktobrske tekme

Vsi nasprotniki so premagljivi, to bodo avtsajder San Marino ter reprezentanci Kosova in Moldavije.

Objavljeno
05. oktober 2020 08.00
Posodobljeno
05. oktober 2020 08.00
Matjaž Kek bo zbral jato danes na severu Ljubljane, prvo tekmo pa bo vodil že v sredo proti San Marinu. FOTO: Leon Vidic
STA, I. B.
STA, I. B.
Slovenska nogometna reprezentanca bo danes začela priprave na tri oktobrske tekme. Izbrance Matjaža Keka v sredo v Stožicah čaka prijateljska tekma s San Marinom, potem pa še dve gostovanji v ligi narodov, in sicer na Kosovem 11. in v Moldaviji 14. oktobra.

Kek je seznam igralcev, na katere računa, objavil konec septembra, a odtlej moral opraviti nekaj sprememb. Naknadno je v izbrano vrsto povabil vezista Davida Tijanića, ki igra v dobri formi na Poljskem pri Rakowu. Ta bo dobrodošel na treningih članske vrste, saj je zaradi okužbe z novim koronavirusom moral sodelovanje odpovedati Miha Zajc.


»Želim premagati San Marino, Kosovo in Moldavijo«


Zaradi omejitev in karantenskih zahtev Kek ni mogel poklicati niti morebitnih prišlekov iz Azije in ZDA Denisa Popovića, Tima Matavža, Aljaža Strune in Roberta Berića, ki je konec tedna zadel že na peti zaporedni tekmi v dresu Chicaga. Še vedno ni niti Josipa Iličića, ki se šele vrača v proces treningov, je pa spet nazaj Benjamin Verbič. Od novincev velja omeniti Maria Jurčevića in Sandija Lovrića ter tudi povratnika Jona Gorenca Stankovića.

image
Miha Zajc se je okužil s koronavirusom v majici Genoe, zato ga ne bo v Slovenijo. FOTO: Roman Šipić


»Pričakovanja so jasna, želim zmagati na vsaki tekmi, torej od San Marina do Moldavije. Gostovanji bosta gotovo dali kakšno informacijo več in pokazali, v katero smer se razvijamo,« je ob objavi seznama povedal Kek.


Slovenija kotira na vrhu skupine C3 skupaj z Grčijo


Slovenija je v ligi narodov že odigrala dve tekmi, obe doma, in sicer z Grčijo 0:0, z Moldavijo pa 1:0. V ligi C in skupini 3 imata po štiri točke Grčija in Slovenija, Moldavija in Kosovo pa po eno.

image
Jan Oblak bo nosil kapetanski trak v tekmah s San Marinom, Kosovom in Moldavijo. FOTO: Jevgenija Novoženina/Reuters


S San Marinom so se Slovenci merili štirikrat in štirikrat zmagali (2:0, 6:0, 3:0, 5:0). S Kosovom Slovenija še ni igrala, z Moldavijo pa je igrala trikrat (1:0, 2:1, 3:0). Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 64., Kosovo je 116., Moldavija 175., San Marino pa 210.