V Uefini ligi prvakov bo igralo šest slovenskih nogometašev

Pod drobnogledom sta bili tekmi Dinama Kijeva in Ferencvaroša iz Budimpešte.

Objavljeno
29. september 2020 22.55
Posodobljeno
29. september 2020 22.59
Nogometaši Ferencvaroša (desno Miha Blažič) so v prejšnjem kolu kvalifikacij za ligo prvakov izločili zagrebški Dinamo, tokrat še Molde. FOTO: Bernadett Szabo/Reuters
F. T.
F. T.
Drevi smo dobili še tri udeležence lige prvakov v sezoni 2020/21. To so postali Dinamo Kijev, katerega član je Benjamin Verbič, Ferencvaroš, v majici katerega redno igra Miha Blažič, in grški Olympiakos.

Dinamo Kijev, ki ga vodi znani trener Mircea Lucescu, si je že na prvi tekmi v Belgiji priigral lepo prednost pred Gentom (1:2), pot v ligo prvakov pa je potrdil tudi na povatni tekmi v Ukrajini. V prvem polčasu je le potrdil večjo kakovost od Belgijcev in si z dvema goloma, v nadaljevanju je primaknil še tretjega. Verbič je igral od 59. minute, ko je bil dvoboj že odločen.


Še Oblak, Kampl, Iličić in Handanović


Tudi Ferencvaros, v majici katerega igra Miha Blažič, si je z neodločenim rezultatom na gostovanju pri Moldeju na Norveškem (3:3) zagotovil dovolj dobro izhodišče, da mu je prinesel ligo prvakov tudi remi v Budimpešti (0:0). Blažič je pričakovano igral vso tekmo v udarni enajsterici Madžarov, ki jih vodi nekdanji ukrajinski reprezentant Sergej Rebrov.

image
Benjamin Verbič je igral zadnje pol ure tekme. FOTO: Yves Herman/Reuters


Sreda prinaša še povratne tekme Midtylland vs. Slavija Praga (0:0), PAOK vs. Krasnodar (1:2) in Salzburg vs. Maccabi Tel Aviv (2:1), ki bodo prinesle še zadnje tri udeležence najmočnejšega tekmovanja na svetu. V njem bo v sezoni 2020/21 igralo šest slovenskih nogometašev; ob Blažiču in Verbiču še vratar Jan Oblak (Atletico Madrid), Kevin Kampl (Leipzig), Josip Iličić (Atalanta) in vratar Samir Handanović (Inter).

Žreb skupinskega dela tekmovanja bo v četrtek, tekme prvega kola bodo igrali 20. in 21. oktobra.