Nenevarni Atletico iztržil (le) točko

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak znova ni prejel gola.

Objavljeno
03. oktober 2020 23.12
Posodobljeno
03. oktober 2020 23.21
Jan Oblak je tudi na tekmi proti Villarrealu ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. FOTO: Pau Barrena/AFP
STA
STA
Ljubljana - Nogometaši madridskega Atletica so v petek kolu elitne španske lige gostili igralce Villarreala in se razšli z njimi z neodločenim izidom 0:0. Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je branil vso tekmo.

Madridčani so bili v prvem polčasu kljub izrazito večji posesti žoge dokaj nenevarni, na drugi strani pa je moral dvakrat posredovati Oblak. V drugem polčasu je imel eno redkih priložnosti Diego Costa, ki je zamenjal Luisa Suareza, a je tudi on z glavo kar precej zgrešil cilj.

Na koncu je bila posest žoge bolj ali manj enaka, več strelov so imeli gostitelji, vendar le enega v okvir vrat, tako da sta se ekipi razšli brez golov. S točko je »rumena podmornica« začasno skočila na vrh lestvice, a jo je pozneje zavoljo boljše razlike v danih in prejetih zadetkih prehitel Real Sociedad, ki je s 3:0 odpravil Getafe.

Mikel Oyarzabal je v 28. minuti unovčil enajstmetrovko in zatem še podal pri drugem golu v 79. minuti, ki ga je dosegel Mikel Merino. Na 3:0 je povišal Portu v 81. minuti. Obe moštvi pa je po zadnji današnji tekmi prehitel Betis iz Seville, ki je v gosteh premagal Valencio z 2:0. Sergio Canales v 19. in Cristian Tello v 74. minuti sta bila strelca za Andaluzijce.

Že pred tem je Valladolid doma izgubil proti Eibarju z 1:2. Elche in Huesca sta se razšla z 0:0. Jutri bosta igrala tudi oba velikana lige, Real Madrid bo gostoval pri Levanteju, Barcelona pa bo gostila Sevillo.