Zvezda presenetila Liverpool, remija v Milanu in Neaplju

Crvena zvezda je na Marakani uprizorila veliko zmago in začinila skupino C. Icardi prinesel točko Interju proti Barceloni, Insigne Napoliju proti PSG. Jan Oblak tokrat ohranil mrežo nedotaknjeno.

Objavljeno
06. november 2018 18.55
Posodobljeno
06. november 2018 23.33
Milan Pavkov, 24-letni orjak Crvene zvezde (193 cm), je z visokim skokom ugnal Liverpoolovo obrambo. FOTO: AFP
P. Z.
P. Z.
Ljubljana - Petkratni evropski prvak iz Liverpoola je gostoval na znameniti beograjski Marakani (uradno štadion Rajka Mitića) pri prvaku iz leta 1991 Crveni zvezdi in bil v vlogi velikega favorita. Prva tekma na Anfieldu se je končala s 4:0, med strelce so se vpisali vsi trije člani odličnega napadalne naveze Firmino-Salah-Mane, ki so bili glavni aduti trenerja Jürgena Kloppa.

Nemec v Srbijo ni pripeljal Xherdana Shaqirija, ker ni hotel tvegati incidenta, potem ko je Švicar, rojen na Kosovu, s provokativno gesto proslavil zadetek proti Srbiji na SP v Rusiji. Klopp je sicer v igro poslal precej spremenjeno postavo z Danielom Sturridgem in Adamom Lallano.

image
AFP Navijači Crvene zvezde so uprizorili čudovito vzdušje. FOTO: AFP

 

Pavkov junak čarobnega večera na Marakani


Začelo se je povsem po željah rdeče-belih, ki so imeli izjemno spodbudo s tribun. V 22. je bil po podaji s kota v kazenskem prostoru najvišji Milan Pavkov in poskrbel za erupcijo navdušenja. To se še ni poleglo, ko je Pavkov spet udaril, v 29. minuti je z razdalje z lepim strelom ugnal vratarja Allisona Beckerja. Liverpool je zatem prevzel pobudo, ampak ob polčasu je bilo še vedno 2:0.



Nezadovoljen s potekom tekme, se je Klopp med odmorom odločil zamenjati dva igralca ter v boj poslal Roberta Firmina in Joeja Gomeza. Angleži so povsem zagospodarili na igrišču, toda domača obramba je kljubovala njihovim naletom. Najnevarnejši nogometaš Mohamed Salah je v 71. minuti zadel zgolj vratnico.

image
Action images via Reuters Milan Pavkov se je znašel na rokah soigralcev. FOTO: Reuters


Po zadnjem sodnikovem žvižgu je sledilo veliko slavje. Crvena zvezda je dosegla najbolj odmevno zmago od razpada Jugoslavije in povsem odprla skupino C, v kateri imajo po novem remiju Napolija in Paris SG vse štiri ekipe dve tekmi pred koncem še vse možnosti.

​V vročem Neaplju je Parižane v vodstvo popeljal Španec Juan Bernat, v 63. minuti pa je z 11 metrov izenačil Lorenzo Insigne.

image
Action images via Reuters Jürgen Klopp je doživel hladno prho v Beogradu. FOTO: Reuters


Skupina A – Monaco : Club Brugge 0:4 (Vanaken 2, Wesley, Vormer), Atletico Madrid : Borussia Dortmund 2:0 (Saul Niguez, Griezmann); vrstni red: Borussia Dortmund in Atletico Madrid po 9, Club Brugge 7, Monaco 1.

Skupina B – Inter : Barcelona 1:1 (Icardi; Malcom), Tottenham : PSV Eindhoven 2:1 (Kane 2; De Jong); vrstni red: Barcelona 10, Inter 7, Tottenham 4, PSV Eindhoven 1.

Skupina C – Crvena zvezda : Liverpool 0:2 (Pavkov 2), Napoli : Paris SG 1:1 (Insigne; Bernat); vrstni red: Liverpool in Napoli po 6, Paris SG 5, Crvena zvezda 4.

Skupina D – Porto : Lokomotiv Moskva 4:1 (Herrera, Marega, Corona, Otavio; Farfan), Schalke : Galatasaray 2:0 (Burgstaller, Uth); vrstni red: Porto 10, Schalke 8, Galatasaray 4, Lokomotiv Moskva 0.

 

Icardi in Insigne junaka v Italiji, Kane ohranil upanje Tottenhama


V Milanu je bila Barcelona znova brez poškodovanega Lionela Messija in dolgo ni mogla premagati slovenskega vratarja Samirja Handanovića. Šele v 83. minuti ga je ugnal brazilski rezervist Malcom, a je kmalu zatem izenačil Mauro Icardi.

image
REUTERS Lorenzo Insigne je z bele točke preprečil poraz Napolija proti Pariženom.


Handanovićev rojak Jan Oblak je tokrat znova ohranil mrežo nedotaknjeno, Atletico Madrid pa se je maščeval Borussii za poraz z 0:4 in zmagal z zadetkoma Saula Nigueza in Antoina Griezmanna.

Tottenham je ohranil možnosti za osmino finala, potem ko je Harry Kane z dvema goloma v 11 minutah zasukal izid proti PSV.

image
REUTERS Mauro Icardi je prinesel točko Interju. FOTO: Reuters