Milan Pavkov, junak Zvezdinega zgodovinskega večera (VIDEO)

Visokorasli nogometni napadalec je zabil oba gola za veličastno zmago beograjskega kolektiva nad Liverpoolom.

Objavljeno
07. november 2018 10.52
Posodobljeno
07. november 2018 11.16
Tribune so se priklonile Milanu Pavkovu. FOTO: Paul Childs/Reuters
Beograd – V urah po sinočnji zgodovinski zmagi v četrtem kolu nogometne lige prvakov nad finalistom minule sezone Liverpoolom (2:0) so navijači Crvene zvezde po božje slavili junaka, 24-letnega visokoraslega napadalca Milana Pavkova (193 centimetrov), ki je sredi prvega polčasa z zadetkoma v razmaku osmih minut utišal favorizirane goste z Otoka, ki so s po dvema zmagama in porazoma še vedno vodilni v skupini C. Zvezda na Marakani ostaja neporažena, uvodoma se je z Napolijem razšla brez golov.

image
Prvi prvem golu je za glavo preskočil Liverpoolove branilce. FOTO: Andrej Isaković/AFP


Namesto Boakyeja


Najprej je Pavkov zadel z glavo po kotu Marka Marina, nato še z bombo z velike razdalje, ob kateri je bil brazilski vrata Alisson nemočen. Srbski napadalec je vreden 1,25 milijona evrov, Liverpoolova začetna postava 522 milijonov, Alisson, ki ga je režiser beograjskega čudeža dvakrat poslal na hrbet, pa 60 milijonov evrov. Priložnost v začetni postavi Pavkov dobiva zaradi poškodbe Ganca z nosom za gol Richmonda Boakyeja, da zna zadeti, pa je dokazal v zadnjem obdobju, ko se je izvil iz začetnega krča – v zadnjih štirih dvobojih je dosegel štiri gole.
 


Za 300.000 € iz Radničkega


Kdo je Milan Pavkov? V Crveno zvezdo je za 300.000 evrov prišel iz Radničkega in čeravno je bil ves čas na udaru kritik, češ da kakovostno ne ustreza moštvu tega kova, so v vodstvu kluba vselej verjeli vanj. Danes je junak, heroj, rešitelj. »Težko zberem misli, še vedno sem pod izjemnim vtisom, presrečen po veliki, zgodovinski zmagi. Drugi gol je bil neverjeten. Vzel sem žogo, stekel proti golu, morda so se mi soigralci odkrivali, a jih nisem videl. Želel sem sprožiti – in dobro se je izteklo,« po tekmi ni mogel brzdati evforije strelec obeh zadetkov.


Telefon mu je pregorel


Navijaška skupina Delije se mu je priklonila že na tribunah Marakane, po dvoboju pa mu je telefon pregorel od čestitk, »nisem jih še utegnil prebrati.« Dva gola proti Liverpoolu bosta mejnik v njegovi karieri, tega se dobro zaveda: »Hodim po svoji poti. Trudim se biti vsak dan boljši in od tega ne odstopam. Nikoli nisem v celoti zadovoljen s svojo igro, vselej najdem kakšno težavo ali pomanjkljivost. Vsak gol je zgodba zase, so pa tudi skupne točke. Časa za proslavljanje ni, v nedeljo nas že čaka naslednji dvoboj.«

image
Čez noč je postal klubski heroj. FOTO: Andrej Isaković/AFP