Maribor unovčil zdrs Olimpije, pri vrhu gneča

V Ljudskem vrtu je Aluminij padel z 0:3. Ob polčasu 1:0 po avtogolu gostov. V nadaljevanju v polno Zahović in Dervišević.

Objavljeno
14. junij 2020 22.20
Posodobljeno
14. junij 2020 23.15
Luka Zahovič je dosegel osmi gol v sezoni. FOTO: Tadej Regent
J. H.
J. H.
Maribor - V praznem Ljudskem vrtu se je končala zadnja tekma 27. kola v 1. SNL. Maribor je s 3:0 premagal Aluminij in se še resneje vključil v boj za naslov državnega prvaka. Za Olimpijo zaostaja za štiri točke, za Celjem dve. Kidričani so po novem porazu že precej zadaj.





Po trdem prvem polčasu je bilo 1:0. Zadetek je padel v sodnikovem podaljšku. Po obrambi Luke Janžekoviča je žoga zadela Ivana Kontka in se odbila v mrežo Kidričanov. V 52. minuti je vodstvo gostiteljev podvojil Luka Zahović, ki je po prodoru Jasmina Mešanovića po desni strani iz bližine dosegel osmi gol v sezoni.

V 64. minuti se je v domačih vratih izkazal Kenan Pirić z odlično obrambo po strelu z glavo Renata Pantalona. Piko na i pomembni zmagi je v 84. minuti postavil Amir Dervišević z bele točke. Najstrožjo kazen je drugič zapored priigral rezervist Felipe Santos, prekršek je storil Stipe Vrdoljak in sodnik Andrej Žnidaršič je pokazal na belo točko.

image
Sergej Jakirović je uspešno začel zgodbo v Mariboru. FOTO: NK Maribor

 

Uspešen štart Jakirovića


Mariborčani imajo štiri točke zaostanka za vodilno Olimpijo, ki je včeraj izgubila proti Celju. Vijoličasti so v prvi tekmi po koncu premora zaradi koronavirusa po preobratu zmagali v Domžalah, kar je pomenilo uspešen debi za novega trenerja Sergeja Jakirovića.

V naslednjem kolu bo Maribor v četrtek gostoval v Kranju, Aluminij pa bo v sredo gostil sežanski Tabor.