Na seznamu slovenske reprezentance tudi Jurčević in Lovrič

Selektor Matjaž Kek obelodanil seznam nogometašev za tekme s San Marinom, Kosovom in Moldavijo.

Objavljeno
28. september 2020 12.56
Posodobljeno
28. september 2020 13.21
Matjaža Keka v prihodnjih tednih zanimajo le zmage. FOTO: Leon Vidic
M. Š., STA
M. Š., STA
Ljubljana - Matjaž Kek, selektor slovenske reprezentance v nogometu, je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na prijateljski tekmi s San Marinom ter dvobojih lige narodov na Kosovem in v Moldaviji. V moštvu je tokrat tudi Mario Jurčević, selektor pa je poklical tudi Sandija Lovriča.

»Smo v novem položaju s tremi tekmami v enem oknu, kar narekuje kakšno ime več na seznamu. V ligi narodov so igralci suspendirani že po drugem kartonu, zato se nam lahko med tednom pridruži še kakšen nov nogometaš, tudi zaradi tega, ker bomo iz Prištine potovali neposredno v Kišinjov. Pričakovanja so jasna, želim si zmagati na vsaki tekmi, od San Marina do Moldavije. Gostovanji nam bosta dali še kakšno informacijo in pokazali, v katero smer se razvijamo,« je pojasnil Kek, ki zaradi omejitev glede novega koronavirusa spet nima na voljo igralcev iz ZDA in Azije.


Slovenija je v ligi narodov že odigrala dve tekmi (obe doma), in sicer z Grčijo (0:0) ter z Moldavijo (1:0). V ligi C in skupini 3 imata po štiri točke Grčija in Slovenija, Moldavija in Kosovo pa po eno. Tekmo na Kosovem bodo Kekovi izbranci odigrali 11. oktobra, v Moldaviji pa bodo gostovali tri dni pozneje. Že 7. oktobra bodo Slovenci na prijateljski tekmi v Stožicah gostili San Marino, s katerim so se naši nogometaši pomerili štirikrat in prav tolikokrat tudi zmagali (2:0, 6:0, 3:0, 5:0).

S Kosovom se Slovenija še ni pomerila, z Moldavijo pa je igrala trikrat (1:0, 2:1, 3:0). Na lestvici Svetovne nogometne zveze (FIFA) naša izbrana vrsta zaseda 64. mesto, Kosovo je 116., Moldavija 175., San Marino pa 210.

Seznam slovenske reprezentance za prihajajoče tekme – vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Salernitana), Matjaž Rozman (Celje); branilci: Miha Mevlja (Soči), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Nejc Skubic (Konyaspor), Jure Balkovec (Karagumruk), Miha Blažič (Ferencvaros), Nemanja Mitrović (Maribor), Jon Gorenc Stanković (Sturm Gradec), Mario Jurčević (Osijek); vezni igralci: Jasmin Kurtić (Parma), Miha Zajc (Genoa), Jaka Bijol (Hannover), Amedej Vetrih (Rizespor), Rajko Rep (Hartberg), Nino Kouter (Mura), Sandi Lovrič (Lugano), Dejan Petrović (Rapid Dunaj); napadalci: Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Andraž Šporar (Sporting Lizbona), Damjan Bohar (Osijek), Haris Vučkić (Real Zaragoza), Blaž Kramer (Zürich).