Štiri točke so minimalen cilj Keka in njegovih izbrancev

Slovenska nogometna reprezentanca začela sklepne priprave za tri oktobrske tekme.

Objavljeno
05. oktober 2020 17.57
Posodobljeno
05. oktober 2020 18.03
Tudi selektor Matjaž Kek je radoveden, kam ta čas spada slovenska nogometna reprezentanca. FOTO: Jože Suhadolnik
Slovenska nogometna reprezentanca ima oktobra lepo priložnost za dvig kotacije svojih delnic v očeh navijačev. Ti je ne morejo spremljati na štadionih, številni je ne vidijo niti na televizijskih zaslonih, zato bi pozitivne novice s tekem proti San Marinu, Kosovu in Moldaviji blagodejno učinkovale na ozračje v nogometni Sloveniji. To je izhodišče za četo, ki jo je zbral v metropoli selektor Matjaž Kek.

Sredin večer v Stožicah (20.45) bo le ogrevanje za izziva, ki čakata Slovence v naslednjih dneh. Prijateljska tekma s San Marinom bi lahko ozaljšala individualno statistiko nekaterih reprezentantov in tudi številnih novincev, ki jih bo poslal nad goste Kek. Jon Gorenc Stanković, Mario Jurčević, Sandi Lovrić, Dejan Petrović in Blaž Kramer so le nekateri igralci, ki bodo poskušali v dvoboju z apeninskim avtsajderjem opozoriti nase in si podaljšati bivanje v jati najboljših slovenskih nogometašev za naslednje izzive.


Številne spremembe


Kek je napovedal številne spremembe za sredin večer na štadionu Olimpije, saj želi razširiti bazo morebitnih alternativnih rešitev za pomembnejše prihodnje tekme. Slovenci bodo namreč oktobra igrali dve tekmi v Uefini ligi narodov, obakrat bodo gostovali, in sicer jih čaka v nedeljo zvečer (20.45) premierni obisk Kosova, tri dni pozneje še merjenje moči z Moldavijo. Njihovo izhodišče je obetavno: Slovenija namreč kotira na vrhu skupine lige narodov C3 skupaj z Grčijo (obe po 4 točke), Kosovo in Moldavija imata po eno. Najmanj štiri osvojene točke bodo minimalen cilj slovenske odprave, želja je vseh šest.

Slovenci so se zbrali ob severni ljubljanski obvoznici, nekateri so popoldne že vadili na pomožni zelenici v Stožicah. Danes bodo opravili še uradni trening na osrednjem igrišču betonskega mastodonta, v sredo jih čaka San Marino. Kek bo nato v četrtek in petek gostoval na Brdu pri Kranju, v soboto zjutraj pa bo slovenska delegacija poletela proti kosovski metropoli, kjer bo v soboto reprezentanca že vadila na štadionu Fadil Vokrri v Prištini. Isti objekt bo prizorišče nedeljske (20.45) tekme v ligi narodov.

Stadion Zimbruja v Kišinjovu bo nato naslednjo sredo četrta postaja Slovenije v Uefini ligi narodov (20.45), po kateri bo že možno bolj realno oceniti doslej opravljeno. »Kaj pričakujem? Na vsaki od treh tekem bomo merili na zmago, čeprav to še zdaleč ni samoumevno. V vsakem primeru bosta predvsem gostovanji na Kosovu in v Moldaviji odgovorili na več vprašanj in nam dali podatek, kam ta čas spadamo,« je sporočil Kek.