Jan Oblak znova branil tudi za televizijske kamere

Slovenski nogometni reprezentančni vratar drugič zapored ohranil mrežo Atletica nedotaknjeno, toda soigralci so spet streljali s slepimi naboji.

Objavljeno
05. oktober 2020 06.00
Posodobljeno
05. oktober 2020 06.00
Jan Oblak ni zadovoljen z (ne)učinkovitostjo svojih soigralcev pri madridskem Atleticu. FOTO: Javier Barbancho/Reuters
Ljubljana – Vrhunski slovenski nogometni vratar Jan Oblak je v elitni španski nogometni ligi potrdil svoje mojstrstvo. Mrežo madridskega Atletica je še drugič zapored ohranil nedotaknjeno, a kaj ko tega znova niso izkoristili njegovi soigralci, ki so vnovič streljali s slepimi naboji. »Rdeče-beli« so se namreč le tri dni po tekmi brez golov v gosteh pri igralcih Huesce tudi v sobotnem dvoboju z nogometaši Villarreala na svojem štadionu razšli z neodločenim izidom 0:0.

»Sezono smo odprli res dobro (z visoko domačo zmago nad Granado s 6:1 – op. p.), težko bi jo bolje, saj smo za uvod dosegli veliko golov. Toda zatem smo se pomerili z dvema precej obrambno naravnanima moštvoma. Kadar igraš proti takšnim ekipam, ki ti ne pustijo veliko prostora, si je težko ustvariti priložnosti za gol. Če ga dosežeš, se tekmec običajno odpre, vendar pa tokrat na žalost nismo prebili njegove obrambe in nismo zatresli nasprotnikove mreže,« je razložil Oblak in pristavil, da v moštvu s točkama, ki so ju iztržili na zadnjih dveh tekmah s Huesco in Villarrealom, kajpak niso zadovoljni.
 

Upa, da se bodo vrnili močnejši


»Neodločena izida vsekakor nista bila to, kar smo si želeli,« je poudaril 27-letni Škofjeločan in v isti sapi pribil, da se morajo izboljšati in začeti zmagovati. »Med tednom dobro treniramo, smo močni in imamo zmagovalno miselnost. Vendar pa ne bomo zmagovali, če ne bomo izkoriščali priigranih priložnosti,« je pojasnil vrhunski slovenski reprezentančni čuvaj mreže, ki se nadeja, da se bo Atletico že po reprezentančnem premoru ta konec tedna vrnil močnejši.


»Narediti moramo korak naprej in začeti nizati zmage, to je najpomembneje in edino, kar šteje,« je dal Oblak, ki je tudi tokrat navdušil s parado za televizijske kamere, potem ko je v atraktivnem slogu ubranil strel Mariu Gasparju, jasno vedeti, da si želi z »žimničarji« čim prej povzpeti z dvanajstega mesta v španskem prvenstvu, v katerem imajo resda dve tekmi manj od večine tekmecev. Naslednji dvoboj jih 17. ali 18. oktobra čaka na tujem pri Celti.
 

»Rdeči biki« vodijo v Nemčiji, kjer bo igral tudi Lotrič


Nad učinkovitostjo svojih soigralcev pa se ne more pritoževati naš drugi udeleženec lige prvakov Kevin Kampl, ki se je predvčerajšnjim z »rdečimi biki« iz Leipziga doma veselil visoke zmage s 4:0 nad nogometaši Schalkeja 04. Za mednarodno pisano zasedbo iz največjega mesta na Saškem so v polno zadeli nemški Turek Can Bozdogan (avtogol v 32. minuti), Španec Angeliño (36.), Madžar Willi Orban (45.) in Nemec Marcel Halstenberg (81.).
image
Kevin Kampl (na sredini) se je s soigralci pri Leipzigu veselil visoke zmage nad Schalkejem 04. FOTO: Odd Andersen/AFP


Kampl je igral do 77. minute, ko ga je zamenjal Nemec Benjamin Henrichs. Lepzig po treh krogih vodi na lestvici v elitni nemški ligi, v dosedanjih treh tekmah je zbral sedem točk, toliko kot tudi njegova najbližja zasledovalca Augsburg in Eintracht Frankfurt.

V Nemčiji bo poslej igral tudi Mitja Lotrič, kapetan slovenskega nogometnega prvaka iz Celja. Z vodstvom tamkajšnjega drugoligaškega kluba Würzburg je sklenil dveletno pogodbo. »Želim si narediti korak naprej v karieri,« je ob prestopu izjavil 26-letni Prekmurec, ki je v prejšnji sezoni z 18 goli in enajstimi podajami prispeval pomemben delež h končnemu zmagoslavju Celjanov v 1. SNL.
 

Kurtić v polno že po 28 sekundah


V italijanskem prvenstvu si je prav poseben aplavz prislužil Jasmin Kurtić, ki je po lepi podaji v Abidžanu rojenega francoskega nogometaša Yanna Karamoha že v prvem napadu (po pičlih 28 sekundah) zabil za zmago Parme nad Verono (1:0).


Nov zanesljiv uspeh brez Josipa Iličića je vpisala Atalanta, ki je s 5:2 odpravila Cagliari. Za globalno moštvo iz Bergama, ki je unovčilo prednost domačega terena, so zadetke dosegli Kolumbijca Luis Muriel (8.) in Duvan Zapata (43.), Argentinec Alejandro Gomez (30.), Hrvat Mario Pašalić (38.) in Nizozemec Sam Lammers (82.).
Rimsko-milanski obračun med Laziem in Interjem, pri katerem že dolgo blesti slovenski vratar Samir Handanović, se je razpletel z delitvijo točk (1:1). Na vrhu lestvice brez izgubljene točke kraljuje Atalanta.