Nov hud udarec za Liverpool

Angleški nogometni klub bo moral povratno tekmo polfinala lige prvakov proti Barceloni odigrati brez Firmina in Salaha.

Objavljeno
06. maj 2019 14.22
Posodobljeno
06. maj 2019 16.16
Mohamed Salah bo moral izpustiti jutrišnji dvoboj z Barcelono. FOTO: Reuters
M. Š., J. S.
M. Š., J. S.
Liverpool – Angleški nogometni velikan Liverpool na jutrišnji povratni tekmi polfinala lige prvakov proti Barceloni ne bo mogel računati na standardna člana prve enajsterice v napadu, Mohameda Salaha in Roberta Firmina. Slabo novico za navijače »rdečih« je sporočil trener Jürgen Klopp.


 
»Salah in Firmino zaradi poškodb ne bosta na voljo za tekmo,« je pred povratnim dvobojem razkril 51-letni Nemec. Firmino je že prejšnji teden v ligi prvakov zaradi poškodbe dimeljske mišice vstopil šele pozno v drugem polčasu tekme, ki jo je Barcelona na domačem stadionu Camp Nou dobila s 3:0. Brazilski as nato ni bil na voljo za sobotno ligaško tekmo proti Newcastlu.

Liverpool pa je konec tedna doživel nov udarec pri lovu zaostanka za Katalonci, saj se je na tekmi z Newcastlom poškodoval še najboljši strelec moštva Salah. Zvezdnik iz Egipta je dobil močan udarec v glavo, zaradi česar so ga morali na nosilih odnesti z igrišča. Klopp je potrdil, da je Salah utrpel pretres možganov, tako da ne bo nared za povratno tekmo z Barcelono.

image
Sadio Mane (v beli majici) bo edini del trizobega napada Mane-Firmino-Salah, ki bo krenil nad Barcelono. FOTO: Reuters


»Dva od najboljših napadalcev na svetu nam bosta manjkala, mi pa moramo doseči štiri gole. To nam nikakor ne bo olajšalo dela, a dokler imamo 11 nogometašev, se ne bomo vdali,« je še dejal Klopp.