Znan zadnji tekmec Maribora na poti v ligo prvakov

Štajerci v primeru uspeha proti Rosenborgu z boljšim iz dvoboja Dinamo vs Ferencvaros.

Objavljeno
05. avgust 2019 13.16
Posodobljeno
05. avgust 2019 14.19
Dino Hotić, Rok Kronaveter in soigralci so dobili zadnje tekmece na poti do lige prvakov. FOTO: Tadej Regent
Slovenski nogometni prvak Maribor to sredo čaka prvo tekmo tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti norveškemu Rosenborgu, ki bo ob 20.15 v Ljudskem vrtu. Povratna v Trondheimu sledi v torek, 13. avgusta, ob 19. uri. Če bo Maribor uspešen, se bo na zadnji stopnički za LP pomeril z boljšim iz dvoboja med zagrebškim Dinamom in Ferencvarosem. V majici zagrebčanov igra Petar Stojanović, v majici kluba iz Budimpešte pa še en slovenski reprezentant Miha Blažič. Prve tekme 4. kroga kvalifikacij bodo na sporedu 20. oziroma 21. avgusta, povratne pa teden dni pozneje. Boljši po dveh tekmah se bo že prebil v skupinski del lige prvakov, medtem ko poraženca čaka zadnji krog kvalifikacij za evropsko ligo.

Če Mariboru ne bi uspelo preskočiti Rosenborga, ga čakajo kvalifikacije za evropsko ligo. V zadnjem krogu bi se vijoličasti pomerili z boljšim iz dvoboja med bolgarskim prvakom Ludogorcem in valižanskim prvakom New Saints. Prve tekme bodo na sporedu 22. avgusta, povratne 29. avgusta.

Žreb skupin za ligo prvakov bo v Monte Carlu v četrtek, 29. avgusta, z začetkom ob 18. uri, dan pozneje ob 13. uri pa še žreb skupin evropske lige.

Pari 4. kroga kvalifikacij za LP:
Dinamo Zagreb (Hrv)/Ferencvaros (Mad) - Maribor (Slo)/Rosenborg (Nor)
Cluj (Rom)/Celtic (Ško) - Slavia Praga (Češ)
Young Boys (Švi) - Crvena zvezda (Srb)/Koebenhaven (Dan)
Apoel Nikozija (Cip)/Qarabag (Aze) - Paok Solun (Grč)/Ajax (Niz)
Basel (Švi)/Lask (Avt) - Club Brugge (Bel)/Dinamo Kijev (Ukr)
Basaksehir (Tur)/Olympiakos (Grč) - Krasnodar (Rus)/Porto (Por)