Celjani so se hitro iz lovcev preobrazili v lahek plen

Kiel je po slabem začetku pokazal moč in Slovencem prizadejal še tretji poraz v ligi prvakov. Iz 5:0 do 8:12 v 15 minutah.

Objavljeno
01. oktober 2020 22.25
Posodobljeno
01. oktober 2020 23.39
Josip Šarac je izsilil izključitev Pavla Horaka, ampak ni bil nevaren za nemška vrata. FOTO: Slavko Kolar
Celje - Začetek kot v najlepših sanjah, nadaljevanje kot v najhujši nočni mori, potem pa precej (pod)povprečna predstava rokometašev Celja Pivovarne Laško, ki so doživeli še tretji poraz v ligi prvakov. Kiel je bil premočan in preveč izkušen, da bi dovolil presenečenje, in je vpisal sedmo zmago v 11. dvoboju tradicionalnih evropskih klubov. Najvišjo doslej: za 11 golov.



Prvič v sezoni Zlatorog ni bil prazen in Celjani so 350 navijačev, kolikor jih je odobril NIJZ, spravili na noge, ko so dosegli prvih pet golov, izkušeni Patrik Leban je zabil tri, mladi Miljan Vujović ubranil tri žoge. Nemški prvaki so bili v leru in so mrežo zatresli šele v sedmi minuti. Po zadetku Tilna Kodrina za 6:1 jim je trener Filip Jicha s povišanim tonom razložil, da ne smejo nikogar podcenjevati. Zebre so se prelevile v leve in zgradile granitno obrambo, ki je Celjani niso mogli premagati kar osem minut in na trenutke delovali kot začetniki.

image
Tobias Cvetko se je izkazal z dvema goloma ob koncu prvega polčasa. FOTO: Slavko Kolar


Celje Pivovarna Laško : THW Kiel 24:35 (13:16)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 350, sodnika Boričić in Marković (Srbija).
Celje: Vujović (11 obramb), Ivić (0); Vujović; Cvetko 3, Mazej 2, Dragašević 1, Marguč 1, Šarac 2, Grošelj, Poteko 1, Kodrin 1, Horžen 4, Kljun, Mlakar 3, Leban 3, Novak 2 (1), Načinović 1; Kiel: Quenstedt (12 obramb), Saggau (1); Ehrig, Duvnjak 4, Sagosen 4, Reinkind 2, M. Landin, Weinhold 3, Wiencek 4, Ekberg 6 (1), Wäger 1, Dahmke 3, Zarabec 2, Horak, Pekeler 6; sedemmetrovke: Celje 2 (1), Kiel 2 (1); izključitve: Celje 4, Kiel 10; rdeči karton: Horak (28).
Drugi izidi v skupini B – Motor Zaporožje : Veszprem 34:37, Zagreb : Aalborg 26:27, Nantes : Barcelona 27:35; vrstni red: Barcelona, Veszprem in Aalborg po 6, Kiel 4, Nantes 2, Celje, Motor in Zagreb 0.


Bivši celjski zvezdnik Miha Zarabec je povezal nemški napad in že po šestih minutah je bilo 6:6. Zbudil se je tudi hrvaški as Domagoj Duvnjak in ko je Patrik Wiencek zadel za 12:8, je bilo bolj ali manj jasno, da presenečenja ne bo.

Slovenski prvaki so se takrat otresli pritiska, ki so si ga naložili sami, in začeli igrati bolj povezano. Zaostanek treh golov po dveh zadetkih Tobiasa Cvetka je obetal zanimiv drug polčas, v katerem Kiel, ki je bil brez prvega vratarja Niklasa Landina, ni mogel računati na robustnega branilca Pavla Horaka. Čeh se je namreč pregrobo lotil Josipa Šarca, ki pa v tej sezoni še ne kaže prave forme, ki mu je prinesla status hrvaškega reprezentanta.

image
Vratar Miljan Vujović je bil najboljši v vrstah Celjanov. FOTO: Slavko Kolar


Drugi del je bil precej bolj miren in celo dolgočasen, Celjani niso mogli zares ogroziti trikratnega evropskega prvaka, ta pa tudi še ni v takšni formi, da bi gledali igro mačke z mišjo. Kiel namreč prvi vrhunec forme načrtuje za konec decembra, ko bo v Kölnu zaostali F4 iz prejšnje sezone.
 

Revijalna končnica


Celjani, ki so bili brez poškodovanega kapetana Davida Razgorja, trener Tomaž Ocvirk pa je prvič v sezoni v ogenj poslal Matica Grošlja, niso zapustili dobrega vtisa, pokazali so omejitve, ki so za najmlajšo in najcenejšo ekipo v ligi prvakov sicer razumljive.



Tudi v naslednjem kolu se jim v Veszpremu ne piše nič dobrega. Prave tekme v boju za osmino finala zanje šele prihajajo. Najprej z Zagrebom konec meseca in potem z Motorjem iz Zaporožja po novembrskem reprezentančnem premoru. Tudi Hrvati in Ukrajinci so še brez točke, so pa oboji pokazali več zob kot pivovarji, ki bodo morali še to jesen pokazati več poguma in odločnosti, pa tudi taktične zrelosti. Popolnega mrka po sanjskem začetku si ne bi smeli privoščiti niti v prazni dvorani. Takšnih revijalnih končnic med Celjem in Kielom nismo bili vajeni.

V nedeljo bo v Zlatorogu gostoval član evropske lige Trimo in zanimivo bo videti, ali imajo težave Celja globlje korenine ...

image
Patrik Leban je odlično odprl tekmo, potem pa se izgubil pred nemško obrambo. FOTO: Slavko Kolar