Derbi Celje – Trimo odpovedan

Zaradi suma okužbe pri enem od gostujočih igralcev današnje zadnje tekme 5. kola ne bo. Slovan dobil mestni derbi. Jeruzalem na vrhu.

Objavljeno
04. oktober 2020 11.57
Posodobljeno
04. oktober 2020 12.02
Celjani so nazadnje igrali v četrtek v Zlatorogu, ko so klonili proti Kielu. FOTO: Slavko Kolar
Ljubljana - Rokometne tekme 5. kroga lige NLB med Celjem Pivovarno Laško in Trimom iz Trebnjega danes ne bo. Vzrok je bolezen in sum na okužbo s covidom-19 pri članu gostujoče ekipe.

Tekma, ki bi se morala v dvorani Zlatorog v Celju danes začeti ob 17.30, pa je tako odpovedana oziroma prestavljena na drug termin. Pri Trimu pa so sporočili, da sta se moštvi zaradi preventivnih zdravstvenih razlogov odločili tekmo odpovedati. Igralec, ki je bil v stiku z okuženo osebo, bo danes opravil test za covid-19, so še sporočili iz Trima. Tekma bi bila sicer prenašana na TV Slovenija.
 

Ljubljanski derbi Slovanu


Od sedmih tekem 5. kola lige NLB so bile odigrane le tri. V petek je Slovenj Gradec zmagal v Mariboru s 30:26. Včeraj je ljubljanski derbi med Ljubljano in Slovanom pripadel slednjemu s 30:26, Jeruzalem Ormož pa je v gosteh premagal Krko z 28:27.

Srečanja Ribnica – Koper, Izola – Loka in Gorenje – Dobova so preložena zaradi koronavirusa. Na lestvici vodijo Celje, Jeruzalem in Trimo s po 8 točkami, brez poraza s tremi zmagami je Gorenje, ki je že nekaj časa v karanteni.