Trebanjski levi z levi iz Rhein-Neckarja

Trimo je dobil tekmece v novi izvedbi evropske lige, v skupini D še Gudme, Pelister, Tatabanya in Kadetten Schaffhausen.

Objavljeno
02. oktober 2020 11.35
Posodobljeno
02. oktober 2020 12.00
Trimo čaka lepa evropska izkušnja. FOTO: Domen Laznik/Lapego
Dunaj - Rokometaši Trima so na žrebu na Dunaju izvedeli imena tekmecev v novi evropski ligi. Ekipa trenerja Uroša Zormana, ki je v kvalifikacijah izločila Belenenses in Balatonfüred, bo igrala v skupini D, kjer bodo še Rhein-Neckar (Nem), Tatabanya (Mad), Kadetten Schaffhausen (Švi), Pelister (S. Mak) in Gudme (Dan).

Kroglica z imenom edinega slovenskega prvoligaša, je bila zadnja, ki jo je iz bobna izvlekel predsednik EHF Michael Wiederer. Novo tekmovanje, v katerem bodo imeli klubi pokrite stroške potovanj, se bo začelo 20. oktobra in končalo 2. marca. Po štiri ekipe od šestih se bodo uvrstile v izločilne boje.


 

Ugoden žreb


Žreb je bil za trebanjske leve ugoden, v drugih skupinah je več močnih klubov, nekdanjih članov lige prvakov. Tatabanyo vodi nekdanji trener Celja PL Vladan Matić, v Schaffhausnu igra Nik Tominec. Tudi Pelister in Gudme sta tekmeca po meri. Le Rhein-Neckar Löwen,  ne bi smel imeti težav z osvojitvijo prvega mesta.

Trimo kaže dobro formo, v sezoni je še neporažen, v nedeljo ga čaka težko gostovanje v Celju. »Žreb nam je prinesel zelo atraktivno skupino, kjer se nahaja tudi nemški velikan Rhein-Neckar Loöwen. Po uvrstitvi v skupinski del EHF lige želimo tudi tukaj nizati dobre predstave, a naša prioriteta je seveda domače prvenstvo, kjer si ne smemo privoščiti spodrsljajev,« je povedal Zorman.

Skupina A: Ademar Leon, Wisla Plock, Čehovski medvedi, Toulouse, Fivers, Metalurg.

Skupina B: Nimes, Dinamo Bukarešta, Tatran Prešov, Füchse Berlin, Sporting, Kristianstad.

Skupina C: Magdeburg, Alingsas, Bešiktaš, Montpellier, Nexe, CSKA.

Skupina D: Tatabanya, Kadetten Schaffhausen, Pelister, Rhein-Neckar, Gudme, Trimo.