Zorman: Moramo postati zmagovalci in ostati lačni

Trimo bo nocoj (18.45) v Novem mestu gostil Balatonfüred, zmaga bi mu zagotovila evropsko pomlad. Do uspeha s pomočjo navijačev. Zorman še ne pozna poraza.

Objavljeno
29. september 2020 08.00
Posodobljeno
29. september 2020 08.00
Uroš Zorman ne bi mogel bolje začeti trenerske poti pri Trimu. FOTO: Domen Laznik/Lapego
Trebnje - Ko je vse bolj ambiciozni rokometni klub Trimo 17. junija ob 37. obletnici igranja rokometa v Trebnjem za novega trenerja imenoval Uroša Zormana, je marsikdo dvignil obrv, češ da bi si štirikratni zmagovalec lige prvakov in rekorder po številu reprezentančnih nastopov lahko izbral višjo odskočno desko. A kaže, da zna Zut tudi z roba igrišča zadeti v polno ...

Mesec dni je minilo od prve Trimove tekme v novi sezoni in Zorman na samostojni trenerski poti še ne pozna poraza. Tretja ekipa zadnje sezone v ligi NLB je najprej dvakrat premagala portugalski Belenenses v kvalifikacijah za novo evropsko ligo, v državnem prvenstvu ima po štirih tekmah prav toliko zmag in si s Celjem Pivovarno Laško deli prvo mesto.

Trimo bo Madžare gostil v novomeški dvorani Leona Štuklja.

Na tekmi bo lahko prisotnih 200 navijačev.

Uroš Zorman na trebanjski klopi še ni doživel poraza.


Najbolj odmevna je bila zmaga v Ribnici, nazadnje je v dolenjskem derbiju ugnal Krko. Pred njim pa je najbolj pomembna tekma letošnje jeseni. Danes ob 18.45 bo gostil madžarski Balatonfüred, z zmago bi si zagovovil nastop v skupinskem delu evropske lige, nekdanjem pokalu EHF.

Tekma v novomeški dvorani Leona Štuklja bi morala biti že pred tednom, vendar je bila zaradi pozitivnega testa v madžarski ekipi odpovedana, namesto dveh tekem bo o potniku v skupino odločala zgolj ta v Novem mestu (telovadnica OŠ Trebnje ne ustreza zahtevam EHF), kjer bodo imeli domači rokometaši tudi podporo 200 navijačev, potem ko je NIJZ odobril prošnjo kluba.

Priložnost je lepa, Balatonfüred, ki še vedno žaluje za pred kratkim umrlim legendarnim predsednikom Barnabasom
Bradanovitsem, ne sodi med velikane madžarskega rokometa, v zadnji prekinjeni sezoni je zasedel šesto mesto. Ta čas je osmi še brez zmage v treh tekmah. V moštvu je nekaj tujcev, denimo nekdanji krilni igralec Pick Szegeda, Španec Pedro Rodriguez, V Mariboru je pred leti za kratek čas igral desni zunanji Dejan Malinović iz BiH, poškodovan je hrvaški krožni napadalec Petar Topić. Med igralci sicer ni bilo okuženih s covidom-19, test je bil pozitiven pri trenerju Lászlu Györgyju, ki ne bo mogel voditi ekipe, kar bo dodaten hendikep za goste.
 

Čas za zasuk krivulje


Na drugi strani Trimo poka od energije in samozavesti, že v prejšnji sezoni okrepljeni ekipi je dodal Gregorja Potočnika, pred kratkim je v Trebnje prišel izkušeni reprezentant Darko Cingesar. Pod Zormanovim vodstvom se odlično znajde organizator igre Marko Kotar, zlati mladinski reprezentant z EP 2018 ...

image
Pred rokometaši Trima je največji izziv te jeseni. FOTO: P. Z.


»Ne moremo se pritoževati, ampak hitro se lahko stvari zasučejo. Zato igralcem pravim, da je za nas vsaka naslednja tekma najbolj pomembna. Ta še toliko bolj, saj bi bila uvrstitev v EL zares velika stvar za trebanjski in tudi slovenski rokomet. Čas je, da začne zbirati točke in se premakne navzgor s tega neslavnega 14. mesta,« pravi Zorman, ki se nadeja zmage in bojev z uglednimi evropskimi tekmeci.

»Madžari niso naivna ekipa, morda bodo zaradi te korone še bolj nabrušeni. Ampak mi moramo predvsem gledati nase, če bomo tako odločni in zbrani, kot smo bili v Ribnici, se nimamo česa bati. Moramo še okrepiti zmagovalno miselnost in ostati lačni uspeha. Čeprav je tekma v Novem mestu (tam Zorman živi; op. p.), verjamem, da bomo imeli prednost domačega igrišča, računamo na pomoč navijačev in želimo jih razveseliti.«