Podvig Trima, Cirar zadel za evropsko ligo

Uroš Zorman je vpisal še sedmo zmago na trebanjski klopi in si z ekipo zagotovil evropsko pomlad. Peti gol Gala Cirarja je bil zmagovit.

Objavljeno
29. september 2020 21.03
Posodobljeno
29. september 2020 21.40
Uroš Zorman je odlično začel zgodbo na klopi Trima. FOTO: Jure Eržen
P. Z., STA
P. Z., STA
Novo mesto - Rokometaši Trima so dosegli zgodovinski uspeh za klub iz Trebnjega, ko so v drugem krogu kvalifikacij za evropsko ligo v Novem mestu premagali madžarskega prvoligaša Balatonfüred s 23:22 (13:10) in se prebili v skupinski del novega tekmovanja.

V njem jih čakajo dvoboji z uglednimi evropskimi tekmeci. Za ekipo Uroša Zormana, ki še ne pozna poraza v trenerski vlogi (7 zmag), je pet golov dosegel Gal Cirar, tudi odločilnega v zadnji minuti s 7 metrov.

Uroš Zorman je bil po zmagi razumljivo zadovoljen: »Čestitam mojim varovancem za izjemno zmago. Uvrstitev v skupinski del evropske lige je eden izmed večjih uspehov v zgodovini kluba. Ekipa je s celotnim strokovnim štabom pokazala izjemen karakter, se borila do zadnje sekunde, a tukaj ne bomo obstali. Še naprej se bomo borili do konca in skušali zadržati zmagovalno mentaliteto.«

Tekmeci Trima v skupini evropske lige bodo znani po žrebu, ki bo v četrtek na Dunaju.

Trimo Trebnje : Balatonfüred 23:22 (13:10)


Dvorana Leona Štuklja, gledalcev 200, sodnika: Budzak in Zahradnik (oba Slovaška).
Trimo Trebnje: Tomić, Brana, Rašo 1, Didovič, Grojzdek 1, Dobovičnik 3, Cingesar 1, Hamidović 4, Kotar 3, Kamnikar, Potočnik 2, Kmet, Udovič 1, Grbič 2, Cirar 5, Florjančič; Balatonfüred: Bösz, Ando, Kemeny 6, Varga 3, Boka 2, Szöllosi, Kohegyi, Denes, Rodriguez 2, Šinkel 2, Ag, Malinović 6, Szücs, Brandt, Draskovics 1, Hatar.
Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 5 (3), Balatonfüred 3 (3); izključitve: Trimo Trebnje 6, Balatonfüred 18 minut; rdeča kartona: Szöllosi (1.), Szücs (57.).


Po odločitvi Evropske rokometne zveze (EHF) je o napredovanju v skupinski del odločala le ena tekma, načrtovana prva tekma v Balatonfüredu je bila odpovedana zaradi okužbe s koronavirusom v madžarski ekipi. Tekma se je začela po okusu domačih rokometašev, slovaška sodnika sta namreč že v prvi minuti zaradi namernega strela v glavo vratarja izključila enega najbolj pomembnih igralcev gostujoče ekipe Balazsa Szöllosija.Do 18. minute je bila tekma povsem odprta (6:6), nato pa sta Anže Dobovičnik in Gregor Potočnik soigralce popeljala do prve prednosti dveh golov (8:6) in gostujočo klop prisilila v prvo minuto odmora. Ta je začasno zaustavila nalet domačih rokometašev, Madžari so se jim približali na gol zaostanka (9:8).
 

Madžari so se vrnili


Nato so na novomeškem parketu znova zagospodarili izbranci Uroša Zormana in si v 25. minuti priigrali štiri gole prednosti (12:8), na veliki odmor pa so se odpravili s prednostjo treh golov (13:10). Dolenjci so medlo odprli drugo polovico tekme. V njihovi igri je kapljalo in curljalo na vse strani, kar so gosti izkoristili in se v 36. minuti približali na gol zaostanka (13:14), štiri minute kasneje pa so jih tudi ujeli in izenačili na 15:15.

image
Trebanjci so po sedetih letih spet v Evropi. FOTO: RK Trimo


Zormanovi varovanci so po kratkotrajni zadregi vendarle strnili svoje vrste, v vseh smereh igre so zaigrali veliko bolje in v 46. minuti nova ušli na dva gola (18:16). A veselje v domačem taboru je bilo kratkotrajno, tri minute kasneje je Balatonfüred izenačil na 18:18, v 51. minuti pa je trebanjska zasedba prvič na dvoboju tekmecu gledala v hrbet (18:19).

V živčni in napeti končnici so se Trebanjcem velikokrat zatresle roke, živce jim je paral tudi izjemno razpoloženi madžarski vratar Arian Ando. Ne glede na to pa so v prelomnih trenutkih zaigrali preudarno in zrelo, odločilni gol pa je v začetku zadnje minute po sedemmetrovki dosegel Gal Cirar.