Gorenje v skupini smrti, v Rdeči dvorani Ovniček in Bezjak

Velenjčani se bodo februarja in marca merili z Magrdeburgom, Nantesom in Ademarjem Leonom.

Objavljeno
28. november 2019 11.36
Posodobljeno
28. november 2019 13.47
Trener Zoran Jovičić bo imel spomladi težak izziv v pokalu EHF. FOTO: Uroš Hočevar
Dunaj - Žreb na Dunaju ni bil prizanesljiv do rokometašev Gorenja, ki so se po petih letih ponovno uvrstili v skupinski del pokala EHF. Februarja in marca prihodnje leto bodo igrali v skupini smrti, saj se bodo merili z Magdeburgom, Nantesom in Ademarjem Leonom. Skupina C je najtežja med vsemi.

Bodo pa navijači v Rdeči dvorani imeli priložnost gledati vrhunski rokomet, proti svojemu nekdanjemu klubu bosta igrala Marko Bezjak z Magdeburgom in Rok Ovniček z Nantesom.

Skupina A: Melsungen, Silkeborg, Gwardia Opole, Benfica.
Skupina B: Rhein-Neckar, Cuenca, Nimes, Holstebro.
Skupina C: Magdeburg, Nantes, Gorenje, Ademar Leon.
Skupina D: Aix, Tatabanya, Füchse Berlin, La Rioja.


V četrtfinale napredujeta dve ekipi iz vsake skupine. Nazadnje je naslov osvojil Kiel. Drugo najmočnejše klubsko tekmovanje na evropskih tleh se bo pričelo 8. februarja prihodnje leto, končalo pa 29. marca. Prve četrtfinalne tekme bodo 25. in 26. aprila, povratne pa 2. in 3. maja. Zaključni turnir bo 23. in 24. maja v Berlinu. Tam so leta 2015 igrali Velenjčani.
 

Gams: Velika rokometna imena


Zasedba trenerja Zorana Jovičića je v drugem krogu kvalifikacij izločila Metaloplastiko iz Šabca, v tretjem pa Metalurg iz Skopja. Riko Ribnica je izpadla v drugem krogu proti SKA Minsk.

image
Lani so David Miklavčič in njegove ose izpadli na zadnji oviri. FOTO: Roman Šipić


Janez Gams, direktor Gorenja: »Težka in zelo atraktivna skupina, s samimi velikimi rokometnimi imeni. Vesel sem, da bomo videli kar nekaj nekdanjih os. Že sedaj vabim navijače, da pridejo pozdravit njih in tudi ostala velika rokometna imena. Tako bomo lahko med drugimi videli tudi Kirila Lazarova v vrstah Nantesa in Manola Cadenasa na klopi Ademar Leona. Zagotovo se bomo borili po najboljših močeh ter skušali jeziti velikane in jim odščipniti tudi kakšno točko. Za naše mlade igralce bodo to zagotovo veliki izzivi, s katerimi bodo pridobili dodatne izkušnje in tudi tako napredovali na svoji športni poti.«

Zoran Jovičić, trener: »Za nas je bila že uvrstitev v skupinski del velika stvar, tekmeci bodo velik zalogaj za nas, ampak se ne bomo vdajali vnaprej. Cilj je gotovo doseči vsaj eno zmago. Gremo od tekme do tekme, bomo videli, kakšne so naše možnosti.«