Maske bodo padle, Celjani po pol leta posta lačni zmag

V sredo začetek evropske poti za slovenske prvake, ki se podajajo v lov na nesojeno osmino finala iz prejšnje sezone. Prvi tekmec v Zlatorogu bo Aalborg.

Objavljeno
14. september 2020 17.36
Posodobljeno
14. september 2020 17.36
Na novinarski konferenci so bili stroko upoštevani vsi protokoli EHF in NIJZ. FOTO: J. H.
P. Z., STA
P. Z., STA
Celje - Maske, razkužila, merjenje temperature vsem prisotnim. V nenavadno sezono vstopajo rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki bodo v sredo ob 18.45 v praznem Zlatorogu gostili prvo tekmo lige prvakov proti Aalborgu, ki jih je v prejšnji sezoni obakrat premagal.

Na novinarski konferencu še niso vedeli, kakšni so bili izidi testiranj na novi koronavirus. Ti bodo znani jutri dopoldne, če bodo pri njih in tudi pri Dancih negatiovni, se bo evropska sezona začela.
 

Brez osmega igralca


Celjanom je marčevski izbruh pandemije novega koronavirusa v minuli sezoni preprečil, da se uvrstijo v izločilne boje, v novi pa so pred njimi še zahtevnejši rokometni boji. Nova sezona bo drugačna od minulih, iz varnostno-zdravstvenih razlogov bo na začetku minila brez gledalcev, ki so bili vselej močan adut celjskega kluba na mednarodnih tekmah.

image
Nastop Matica Grošlja je pod vprašajem, ker ima težave s hrbtom. FOTO: Tomi Lombar


Zasedbo iz mesta ob Savinji v prvem delu tekmovanja čaka izjemno zahtevna naloga, ob Aalborgu se bo namreč pomerila z nekaterimi imenitnimi ekipami, kot so Barcelona, Veszprem, Kiel in Nantes, bolj enakovreden boj je pričakovati na obračunih proti Motorju iz Zaporožja in Zagrebu.
 

Izvidi jutri dopoldne


Izbranci Tomaža Ocvirka nabrušeni čakajo začetek lige prvakov in dvoboj z Aalborgom, ki je v minuli sezoni - prav tako na uvodnem dvoboju sezone - slavil v mestu grofov. Danes so opravili tudi obvezno testiranje na novi koronavirus, izvide pa bodo dobili v 24 urah. Ker je počutje vseh igralcev dobro, v celjskem taboru pričakujejo, da bodo vsi igralci dobili dovoljenje za nastop.

image
Celjani so cilje za to sezono predstavili na Celjski koči. FOTO: Jure Eržen


»Aalborg je odlična ekipa, ki se je pred novo sezono še okrepila in nadgradila dosedanji izjemno kakovosten igralski kader. Danska ekipa je na vseh igralnih položajih dobro zasedena. V minuli sezoni smo videli, da se lahko kosamo z njo, na sredini tekmi pa moramo igrati zbrano in disciplinirano ter se boriti kot levi,« je dejal Ocvirk.
 

Moštveni duh močan kot vselej


»Vzdušje v ekipi je zelo dobro, takšno kemijo premorejo le redke druge ekipe in to je tisto, kar nam daje dodatno moč. V tem trenutku je največji problem negotovost glede pandemije, a tovrstne težave imajo vse rokometne ekipe,« je uvodoma dejal krožni napadalec Vid Poteko in dodal: »Danska ekipa je odlična pri strelih z razdalje. Na to se moramo dobro pripraviti, onemogočimo jo lahko le z agresivno obrambo na najvišji možni ravni.«

image
Kapetan David Razgor naj bi kljub rahli poškodbi stisnil zobe. FOTO: Roman Šipić


Igra slovenskih prvakov bo odvisna tudi od Patrika Lebana, ki je v minuli sezoni na obeh tekmah proti Aalborgu dosegel devet golov. »Vse moje zadetke iz minule sezone bi nemudoma zamenjal za zmago. Na uvodni tekmi moramo igrati podobno kot lani v tej dvorani, torej borbeno, zavzeto in osredotočeno, hkrati pa si ne smemo privoščiti velikih padcev v naši igri,« je dejal srednji zunanji igralec v celjski ekipi.



V celjski ekipi pričakujejo, da se bodo gledalci na tribune vrnili v začetku prihodnjega meseca, ko se bo v dvorani Zlatorog priti Kielu že lahko zbralo največ 500 gledalcev.