Ocvirkov "tetris", Tamše (še) ne gre v Ukrajino

Zdesetkana ekipa Celja Pivovarne Laško brez bele zastave v Francijo, čeprav so možnosti za presenečenje zelo majhne. Krimovke doma z Nemkami.

Objavljeno
13. oktober 2018 06.00
Posodobljeno
13. oktober 2018 06.00
Branko Vujović je našel formo, ampak včeraj ga je zdelal močan prehlad. FOTO: Leon Vidic
Celje - Tudi če bi bila ekipa Celja Pivovarne Laško v kompletni zasedbi in najboljši formi, bi bile njene možnosti za zmago na jutrišnji tekmi lige prvakov pri zadnjem finalistu Nantesu (19) majhne. Ker ni niti eno niti drugo, so te skoraj nične. A pravi športnik se nikdar ne vda in tako bodo slovenski prvaki storili vse, da čim dražje prodajo kožo, glavna aduta, na katera stavijo, sta borbenost in sproščenost.

Domen Makuc, Josip Šarac, Matic Grošelj in Gal Marguč so poškodovani rokometaši, na katere v 5. kolu lige prvakov ne more računati trener Tomaž Ocvirk; če jim prištejemo še Williama Accambraya, ki še nima pravice nastopa, dobimo močno zdesetkano zasedbo pivovarjev z zgolj ducatom resnih igralcev, zato je bil Ocvirk primoran poklicati mladinca, levoroka Matica Kosca (18 let) in Tadeja Kljuna (17).

Tekma med Nantesom in Celjem PL bo jutri ob 19. uri.

Pri Celjanih se ubadajo z velikimi težavami s poškodbami.

Trener Ocvirk vseeno verjame, da so fantje sposobni presenetiti.


Medtem ko Accambray, ki je v ligi NLB debitiral v sredo v Trebnjem z dvema goloma, še čaka na zeleno luč, bo za Celjane igral njegov rojak Igor Anić, ki je bil član Nantesa v sezoni 2014/15, ko je bil tam vratar Gorazd Škof.
 

Lazarov glavna nevarnost


Takrat Nantes še ni veljal za enega najboljših zasedb v Evropi. Trener Thierry Anti, ki je v klubu od leta 2008, ima šest tujcev, tri Špance (Valero Rivera, Eduardo Gurbindo, David Balaguer), Norvežana (Espen Lie Hansen), Madžara (Rudolf Faluvegi), najbolj znan pa je zimzeleni Makedonec Kiril Lazarov. Od Francozov so znana imena Nicolas Claire, vratar Cyril Dumoulin, Romain Lagarde in Nicolas Tournat, ki so igrali na letošnjem EP v Franciji.

Tekma med Nantesom in Celjem PL bo jutri ob 19. uri.

Pri Celjanih se ubadajo z velikimi težavami s poškodbami.

Trener Ocvirk vseeno verjame, da so fantje sposobni presenetiti.


Nič kaj dobro izhodišče za zdesetkane Celjane, pri katerih sta za nameček le na pol nared Branko Vujović (staknil je prehlad) in Kristian Bećiri (toži nad bolečino v hrbtni mišici). Ocvirk bo danes med 11-urnim potovanjem (Celje-Dunaj-München-Nantes) imel dovolj časa, da bo iz razpoložljivih igralcev zložil celjski "tetris" za Nantes.

"Kosec ali Kljun bosta zamenjala Jana Jurečiča, če mu ne bo šlo na desnem krilu, Vujovića v prvem polčasu ne bom koristil v obrambi, če bo utrujen, bo šel na desno stran Jaka Malus in Rok Ovniček na sredino. Kristjan Horžen bo v obrambi igral trojko, žilav je, a še malce naiven, zato je dobro, da bo ob njem Draško Nenadić in ga bo vodil," je v mislih rokometne figure po igrišču 40 x 20 m premikal Ocvirk, ki je znan po nepopustljivosti, zato bele zastave ne izobeša: "Vsaka tekma se začne z 0:0, vsi imamo roke in noge. Če bo Nantes šel v tekmo ležerno in če nam steče igra, lahko presenetimo, ob tem bi nujno potrebovali razpoložene vratarje. Ni kaj, ne bomo tarnali, borili se bomo bo najboljših močeh, če bo to dovolj za kaj več, super, če ne, nič hudega."
 

Tamše (še) ne gre v Ukrajino


Nantesu v ligi prvakov sicer ne gre po načrtih, tako kot Celje ima na računu zgolj eno zmago, domačo proti Skjernu, nazadnje je za gol klonil v Parizu (34:35; Claire, Lazarov in Valero po 6). V francoskem prvenstvu pa mu gre kot po maslu, na šestih tekmah je zbral prav toliko zmag, v sredo je ugnal Rennes z 29:28 (Lazarov 9, Claire 8). Tekma ne bo v sodobni mestni dvorani XXL, temveč v prenovljeni Palais des Sports de Beaulieu (5500 sedežev), kjer vselej vlada odlično vzdušje. Celjani bodo morali prekositi sami sebe, če želijo poskrbeti za zanimivo končnico.

image
Branko Tamše utegne prevzeti Zaporožje. FOTO: Aleš Černivec


Po tekmi v Nantesu bodo v sredo odigrali še zaostalo tekmo 1. kola lige NLB v Kopru in v soboto gostovali na Dolu, nakar bo nastopil težko pričakovani reprezentančni premor, po njem pa bodo 4. novembra gostili Zaporožje. Takrat naj bi bila v kadru Šarac in Accambray, zmaga pa bo vpisana v rubriko nujno. Kot kaže, na gostujoči klopi vendarle ne bo sedel njihov bivši trener Branko Tamše, ki je včeraj šefom v Ukrajino sporočil, da bi Motor rad prevzel z naslednjo sezono in ne takoj, zdaj pa čaka njihov odgovor. Če bodo vztrajali pri takojšnjem prihodu, bo moral še enkrat razmisliti.

image
Tjašo Stanko in njene krimovke danes čaka pomembna tekma na Kodeljevem. FOTO: Blaž Samec

Rožnate tigrice proti Nemkam


Rokometašice Krima Mercatorja bodo nocoj ob 19. uri na prvi domači tekmi lige prvakinj gostile nemški Thüringer HC. Trener Uroš Bregar verjame, da bodo njegova dekleta po hudem porazu v Györu (23:39) pokazala pravi obraz in unovčila dva meseca in pol trdega dela. Z zmago bi storile ogromen korak k izpolnitvi cilja, napredovanju v drugi del, poraz bi pomenil, da bi o tem bržčas odločali tekmi s Podravko. Krimovke bodo sicer v podporo boju proti raku dojk v dvorani na Kodeljevem zaigrale v rožnati športni opremi.