Zdesetkani Celjani četrtič na kolenih

Od slovenskih rokometnih prvakov so bili na gostovanju z 38:27 prepričljivo boljši igralci Nantesa.

Objavljeno
14. oktober 2018 21.17
Posodobljeno
14. oktober 2018 21.38
Branko Vujović je bil najučinkovitejši pivovar s 6 goli. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
J. P.
J. P.
Nantes – Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v petem kolu skupine B lige prvakov četrtič pokleknili. Tudi na tretjem gostovanju v sezoni se niso mogli enakovredno kosati s tekmecem, Nantes jih je odpravil z 38:27 (17:13), izdatnejšo razliko pa si je zagotovil po glavnem odmoru. Varovanci trenerja Tomaža Ocvirka so padli na dno razpredelnice, nov izziv pa jih (na njihovo srečo) čaka šele prvo novembrsko nedeljo, ko bodo v domačem Zlatorogu gostili soseda na lestvici, ukrajinski Motor iz Zaporožja.


Tudi z dvema mladincema


Zdesetkani Pivovarji – s člansko ekipo sta odpotovala tudi mladinca Matic Košec in Tadej Kljun, William Accambray pa še ni imel dovoljenja za nastop – so vodili le enkrat v obračunu, pri 1:0, izid pa je bil nazadnje poravnan pri 2:2. A že tedaj so gostitelji premaknili v višjo prestavo in se s štirimi zaporednimi goli izdatneje odlepili, zalogo vsaj treh zadetkov pa brez težav čuvali do konca polčasa. V nadaljevanju pa je Nantes hitro razrešil vse dvome o zmagovalcu. Z delnim izidom 5:0 je naskok hitro poskočil na +9 (23:14), celjski odpor je bil tedaj strt.


Nantes je kaznoval vse


Najučinkovitejši v celjskem dresu je bil s šestimi zadetki Branko Vujović: »Dvoboj smo slabo odprli in s številnimi napakami nasprotniku dovolili, da je hitro prišel do visoke prednosti, zadeval pa predvsem iz hitrih nasprotnih napadov. Za nameček je imel Nantes tudi razpoloženega čuvaja mreže, mi pa ponovno nismo zadevali iz ugodnih položajev. Nantes je vrhunska in izkušena ekipa, ki je znala kaznovati vse naše pomanjkljivosti in odsotnost igralcev. To sicer ni opravičilo za visok poraz, a moramo gledati vnaprej, že v sredo nas čaka dvoboj s Koprom.«


NANTES : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 38:27 (17:13)


Dvorana Palača športa Beaulieu, gledalcev 5332, sodnika Jorum in Kleven (oba Norveška).

Nantes: Dumoulin (16 obramb), Siffret; Auffret 4, Balaguer 5, Claire 3, Delecroix 2, Emonet 1, Faluvegi 2, Feliho 2, Guillo 1, Hansen 2, Lazarov 7 (2), Pechmalbec 3, Rivera 1, Tournat 5.

Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin (9 obramb); Vujović 6 (1), Jurečič 1, Malus 5, Kljun 1 (1), Košec, Razgor 1, Ovniček 1, Nenadić 1, Kodrin 4, Horžen 4, Anić 3, Bećiri.

Sedemmetrovke: Nantes 3 (2), Celje Pivovarna Laško 3 (2).

Izključitve: Nantes 6, Celje Pivovarna Laško 14 minut.