V Celju žalostni kljub 24. naslovu

Rokometni prvaki si niso želeli, da bi se domača sezona predčasno končala.

Objavljeno
27. marec 2020 19.06
Posodobljeno
27. marec 2020 19.18
Celjani so želeli proslaviti prvo mesto v DP na igrišču. FOTO: Cropix
Celje – Na četrtkovi izredni konferenčni seji rokometnih prvoligašev lige NLB se je vseh 12 slovenskih klubov odločilo za predčasen konec sezone. Obveljali so izidi po 21 kolih, smetano pa je sedmič zaporedoma osvojila celjska zasedba, ki ima v lasti že 24 naslovov državnega prvaka.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško si niso želeli, da bi se sezona tako končala, vendar menijo, da je bilo njihovo zmagoslavje vendarle zasluženo. V nepopolni ligaški sezoni so dosegli 20 zmag in le enkrat igrali neodločeno. Pred drugouvrščenimi tekmeci iz Ribnice so si nabrali šest točk prednosti, tretjeuvrščeni Trebanjci in četrtouvrščeni Velenjčani pa so zaostali za 12 točk.
 

Naslov so želeli proslaviti z navijači


»Zaključek sezone ni bil takšen, kot smo si ga želeli. Naslov smo želeli proslaviti skupaj z svojimi privrženci, zato smo kljub naslovu malce žalostni. Zavedamo se, da so takšno odločitev narekovale trenutne razmere. Zdravje je na prvem mestu,« je uvodoma dejal celjski trener Tomaž Ocvirk.

»Z dosedanjim delom sezone sem bil zadovoljen. Pred začetkom smo imeli veliko kadrovskih menjav, mnogi niso pričakovali, da bomo tako uspešni. Zato smo bili še bolj motivirani, med celotno sezono pa je znotraj ekipe vladala dobra energija. V prvenstvu smo bili prepričljivi od prvega kola dalje, obramba je bila odlična, na visoki ravni, zmagovali smo z visokimi razlikami,« je dodal Ocvirk.

image
Trener Tomaž Ocvirk je zadovoljen s predstavami celjskih rokometašev v dosedanjem delu sezone. FOTO: Jure Eržen

 

Čakajo na odločitev EHF


Evropska rokometna zveza je pred dnevi sporočila, da naj bi se liga prvakov – če bodo razmere dopuščale – nadaljevala junija, julija in avgusta, ko bi naj bil na sporedu zaključni turnir v Kölnu. Osmina finala naj bi bila na sporedu v vsega nekaj dneh. Celjska ekipa naj bi se pomerila s poljsko zasedbo Vive Kielce, prva tekma naj bi bila 3. ali 4. junija v Sloveniji, povratna pa 6. ali 7. na Poljskem.

»Težko verjamem, da bi se lahko to zgodilo ob trenutnih okoliščinah, ki jih dnevno spremljamo. Ljudje umirajo, okuženih je vse več in težko se bo tekmovanje odvilo do konca. Vseeno se na to pripravljamo, igralcem smo dali individualne programe in vadijo doma. Ko bo možno, bomo začeli normalno vaditi, igralci so mladi in vsak izgubljeni trening se pozna. Upamo in verjamemo v najboljše, enako pa želimo tudi vsem navijačem in prebivalcem Slovenije in sveta. Ostanite zdravi,« še sporoča trener novih-starih državnih prvakov.

»Upanje, da bi lahko igrali evropske tekme, še ostaja. Razmere so takšne, da narekujejo čakanje, v tem času pa se pripravljamo individualno. Pred zaostrenimi ukrepi smo se dobili v manjših skupinah in trenirali, zdaj tudi tega ni. Se pa srečamo kdaj v naravi, ko tečemo in takrat na varni razdalji naredimo kakšen kilometer ali dva v paru. Je pa naloga vsakega posameznika, da ohranja pripravljenost in skrbi za svoje zdravje,« je dodal celjski kapetan David Razgor.