Aljaž Bedene in Polona Hercog uvodoma s Francozoma

Na OP Francije v tenisu zahteven žreb za Tamaro Zidanšek in Kajo Juvan.

Objavljeno
24. september 2020 19.37
Posodobljeno
24. september 2020 20.00
Aljaž Bedene se bo v prvem krogu Roland-Garrosa pomeril s Francozom Arthurjem Rinderknechom. FOTO: David Gray/AFP
STA B. E.
STA B. E.
Pariz – V francoski prestolnici so danes opravili žreb uvodnega kroga odprtega prvenstva Francije v tenisu. V bobnu so bili štirje slovenski predstavniki: najboljšega Slovenca na lestvici ATP Aljaža Bedeneta v prvem krogu čaka Francoz Arthur Rinderknech, najboljšo Slovenko na lestvici WTA Polono Hercog pa Francozinja Diane Parry.

V bobnu sta bili še dve Slovenki: Tamara Zidanšek se bo v posamični konkurenci najprej pomerila s Španko Garbine Muguruza, zmagovalko Roland-Garrosa v letu 2016, Kajo Juvan pa čaka dvoboj z Nemko Angelique Kerber.

image
Polono Hercog za začetek čaka dvoboj s Francozinjo Diane Parry. Foto Clive Brunskill/AFP


Prvopostavljena Romunka Simona Halep se bo v odsotnosti prve dame na svetu in lanske zmagovalke, Avstralke Ashleigh Barty, v uvodnem krogu pomerila s Španko Saro Soribbes. Vodilnega igralca na lestvici ATP, Srba Novaka Đokovića, v uvodnem dvoboju čaka Šved Mikael Ymer, tekmec Španca Rafaela Nadala, sicer 12-kratnega zmagovalca največjega turnirja na peščeni podlagi na svetu in branilca lanskega naslova, pa bo Belorus Jegor Gerasimov. Avstrijca Dominica Thiema, zmagovalca nedavnega odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, v uvodnem krogu čaka Hrvat Marin Čilić.

V kvalifikacijah za nastop na letošnjem turnirju za grand slam v Parizu so nastopili še trije Slovenci, vsi so bili neuspešni. Dalilo Jakupović je premagala Švicarka Leonie Kung, od Blaža Role je bil boljši Italijan Gian Marco Moroni, od Blaža Kavčiča pa Rus Andrej Kuznjecov.

Odprto prvenstvo Francije bo na sporedu med 27. t. m. in 11. oktobrom.