Novak Đoković spet zelo prepričljiv

Po gladki zmagi proti poškodovanemu Aljažu Bedenetu je Stefanos Tsitsipas za pot v četrtfinale ugnal Grigorja Dimitrova.

Objavljeno
05. oktober 2020 19.02
Posodobljeno
05. oktober 2020 19.02
Predstave Novaka Đokovića so letos v Parizu zelo prepričljive. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP
STA
STA
Pariz - Novak Đoković se je uvrstil v četrtfinale odprtega prvenstva Francije. Prvi igralec na lestvici ATP in prvi nosilec prestižnega pariškega turnirja je v osmini finala po dveh urah in 26 minutah premagal Rusa Karena Hačanova s 6:4, 6:3 in 6:3. Zmagovalec Roland-Garrosa v letu 2016 in kar 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam tako ostaja v najožjem krogu favoritov za lovoriko.

Srb v francoski metropoli – tako kot absolutni kralj peska Rafael Nadal – kaže izjemno prepričljive predstave. V uvodnih štirih dvobojih proti Švedu Mikaelu Ymeru, Litovcu Ričardasu Berankisu, Kolumbijcu Danielu Galanu in Hačanovu sploh ni izgubil niza in je oddal 25 iger. Pri tem u je malenkostno boljši Nadal, ki v Rolandu Garrosu naskakuje svojo 13. turnirsko zmago, ta je svojim letošnjim pariškim tekmecem (Belorusu Jegorju Gerasimovu, Američanu Mackenzieju McDonaldu, Italijanu Stefanu Travaglii in Američanu Sebastianu Kordi) prepustil le 23 iger.

image
Potem ko je ugnal našega Aljaža Bedeneta, je bil Stefanos Tsitsipas zanesljiv tudi proti Grigorju Dimitrovu. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP


Poleg 33-letnega Srba se je med osem najboljših igralcev na največjem turnirju na svetu na peščeni podlagi danes prebil tudi Grk Stefanos Tsitsipas. Petopostavljeni Grk, sicer rabelj najboljšega slovenskega igralca Aljaža Bedeneta v tretjem kolu turnirja, je danes na kolena navkljub določenim težavam z očmi dokaj zanesljivo premagal Bolgara Grigorja Dimitrova s 6:3, 7:6 (9) in 6:2. V četrtfinalu ga čaka nepredvidljivi Rus Andrej Rubljov, 13. nosilec pariškega turnirja je bil boljši od Madžara Martona Fucsovicsa s 6:7 (4), 7:5, 6:4, 7:6 (3).