Tsitsipas je bil premočan za poškodovanega Benedeta

Najboljši slovenski igralec se je v 3. krogu OP Francije vdal v tretjem nizu.

Objavljeno
03. oktober 2020 16.37
Posodobljeno
03. oktober 2020 16.37
Aljaž Bedene je osvojil le ¸štiri igre med dvobojem s Stefanosom Tsitsipasom. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters
STA, B. E.
STA, B. E.
Pariz – Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se poslavlja od odprtega prvenstva Francije. V tretjem krogu je po poškodbi desnega gležnja predal dvoboj s petim nosilcem, Grkom Stefanosom Tsitsipasom, ki je v trenutku predaje vodil s 6:1, 6:2 in 3:1. Na igrišču Suzanne Lenglen sta prebila uro in 21 minut.

Trenutno 56. igralec sveta že od samega začetka ni imel pravih možnosti proti grškemu zvezdniku, poškodba desnega gležnja po enem od udarcev pa mu je nato še bolj otežila delo. Že takoj na začetku dvoboja je 22-letni Grk prišel do odvzema servisa in nato zanesljivo krmaril pot do osvojitve prvega niza. Bedene je deloval dokaj nebogljeno, prvo igro pa je dobil šele po posredovanju fizioterapevta in vendarle nekoliko bolj agresivni igri pri zaostanku z 0:5. Prvi niz je trajal vsega 26 minut.
 

Konec slovenskih nastopov


Bedenetu so morali nato znova oskrbeti gleženj, kaj veliko se v igri ni spremenilo, saj je Tsitsipas še tretjič v dvoboju prišel do breaka za vodstvo z 2:1. Pozneje je še četrtič odvzel začetni udarec slovenskemu tekmecu in osvojil niz s 6:2.

Ljubljančan je v prvi igri tretjega niza še ubranil dve priložnosti za odvzem servisa, v tretji pa je Grk le prišel do prednosti po novi napaki Bedeneta, ki je poskušal z močnimi udarci skrajšati trajanje točk. Toda bolečine so bile v peti igri prehude in moral je predati dvoboj. Bedene je v karieri drugič prišel do tretjega kroga na igriščih Roland-Garrosa (2016), skupaj pa četrtič na turnirjih za grand slam, potem ko je dve oviri preskočil tudi na OP ZDA (2019) in Wimbledonu (2017).

S porazom 56. igralca sveta so slovenski teniški igralci in igralke končali nastope na tretjem turnirju za grand slam v sezoni.