Nadal blesti na pesku, slovo Bertensove

Rafael Nadal je na OP Francije v dveh urah odpravil Sebastiana Kordo. Oddal mu je le štiri igre, na turnirju pa skupaj 23. Prvi ženskah odpadla peta nosilka.

Objavljeno
04. oktober 2020 15.20
Posodobljeno
04. oktober 2020 16.17
Rafael Nadal je zanesljiv. FOTO: Martin Bureau/AFP
STA
STA
Pariz - Španski teniški igralec Rafael Nadal nadaljuje serijo prepričljivih zmag na letošnjem odprtem prvenstvu Francije v Parizu. V četrtem krogu je ugnal Američana čeških korenin Sebastiana Kordo s 6:1, 6:1, 6:2. Do četrtfinala je Nadal oddal le 23 iger in ostaja v igri za izenačenje rekorda Švicarja Rogerja Federerja, ki je osvojil 20 grand slamov.

Največ iger je 34-letni Španec izgubil v prvem krogu proti Belorusu Jegorju Gerasimovu, in sicer deset. Proti Američanu Mackenzieju McDonaldu je oddal štiri, proti Italijanu Stefanu Travaglii pet, danes pa je tekmecu, 20-letnemu Kordi, sinu Petra Korde, oddal le štiri igre.

Dvoboj je trajal slabi dve uri, začel pa se je z maratonsko prvo igro, v kateri je imel Američan, precej priložnosti za odvzem servisa 12-kratnemu zmagovalcu Rolanda Garrosa. Nadal je zdržal in nato dobil prvih pet iger. Čeprav je Španca nekoliko motil veter, je še naprej osvajal igre kot po tekočem traku. V drugem nizu je trikrat prišel do odvzema servisa, v tretjem pa je kvalifikant izkoristil padec zbranosti zmagovalca 19 turnirjev velike četverice in povedel z 2:0. Nadal je nato znova nanizal šest zaporednih iger za svojo 97. zmago na pariškem rdečem pesku.

Za polfinalno vstopnico se bo Nadal pomeril z boljšim iz obračuna med Italijanom Jannikom Sinnerjem in Nemcem Alexandrom Zverevom.
 

Slovo Bertensove


V ženski konkurenci se je po prvi nosilki poslovila tudi petopostavljena Nizozemka Kiki Bertens. V dveh nizih jo je s 6:4, 6:4 izločila Italijanka Martina Trevisan, 159. igralka lestvice WTA. V četrtfinalu se bo 26-letna Italijanka pomerila s Poljakinjo Igo Swiatek, ki je izločila prvo nosilko Simono Halep.

Izidi:
Rafael Nadal (Špa/2) - Sebastian Korda (ZDA) 6:1, 6:1, 6:2.
Jannik Sinner (Ita) - Alexander Zverev (Nem/6) 6:3, 6:3, 4:6, 6:3;
Iga Swiatek (Pol) - Simona Halep (Rom/1) 6:1, 6:2
Martina Trevisan (Ita) - Kiki Bertens (Niz/5) 6:4, 6:4;
Nadia Podorska (Arg) - Barbora Krejčikova (Češ) 2:6, 6:2, 6:3;
Elina Svitolina (Ukr/3) - Caroline Garcia (Fra) 6:1, 6:3.