Novak Đoković se v slabih dveh urah niti ogrel ni pošteno

Na OP Francije so znani vsi pari osmine finale, v katerem bo najbolj zanimiv balkanski teniški dvoboj med Stefanosom Tsitsipasom in Grigorom Dimitrovim.

Objavljeno
04. oktober 2020 07.15
Posodobljeno
04. oktober 2020 07.25
Novak Đoković (desno) se ni prav utrudil proti Kolumbijcu Danielu Galani in se v slabih dveh urah uvrstil v osmino finala teniškega turnirja za veliki slam v Parizu. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
G. N., STA
G. N., STA
Ljubljana - Srbski teniški igralec Novak Đoković se je igraje prebil v osmino finala odprtega prvenstva Francije. Prvi igralec na lestvici ATP in prvi nosilec pariškega turnirja z nagradnim skladom 38,41 milijona evrov je v tretjem krogu po uri in 58 minutah prepričljivo premagal Kolumbijca Daniela Galana s 6:0, 6:3 in 6:2.

Zmagovalec 17 turnirjev za grand slam in prvak Rolanda Garrosa v letu 2016 se bo v osmini finala pomeril z Rusom Karenom Hačanovim, ki je izločil Čilenca Cristiana Garina s 6:2, 3:6, 6:4 in 6:2.

Petopostavljeni Grk Stefanos Tsitsipas, ki je izočil našega Aljaža Bedeneta ponjegovi predaji v tretjem nizu (6:1, 6:2 in 3:1), se bo v naslednjem krogu pomeril z Bolgarom Grigorom Dimitrovim.

Tudi ta teniški igralec z Balkana se je tako kot Tsitsipas med 16 najboljših prebil po nedokončanem obračunu, njegov španski tekmec Roberto Carballes Baena je namreč dvoboj predal v začetku tretjega niza pri zaostanku 1:6 in 3:6.

Pari osmine finala v moški konkurenci so: Sebastian Korda – Rafael Nadal, Hugo Gaston – Dominic Thiem, Alexander Zverev – Jannick Sinner, Lorenzo Sonego – Diego Schwartzman, Andrej Rubljov – Marton Fucsovics, Daniel Altmaier – Pablo Carreno-Busta, Stefanos Tsitsipas – Grigor Dimitrov, Novak Đoković – Karen Hačanov.

image
Danielle Collins je bila boljša od zmagovalke OP Francije iz leta 2016 Garbine Muguruza. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP


Slovo zmagovalke iz leta 2016 Garbine Muguruz


V ženski konkurenci je bilo danes na sporedu sedem dvobojev tretjega kroga. V osmino finala se je prebila četrtopostavljena Američanka Sofia Kenin po zmagi nad Romunko Irino Bara s 6:2 in 6:0, izpadla pa je osmopostavljena Belorusinja Arina Sabalenka. Od nje je bila boljša Tunizijka Ons Jabeur, ki je slavila s 7:6 (7), 2:6 in 6:3.

Izpadla je tudi Hrvatica Petra Martić, za 13. nosilko je bila usodna Nemka Laura Siegemund, ki je zmagala s 6:7 (5), 6:3 in 6:0. Rolandu Garrosu je v slovo pomahala tudi Latvijka Jelena Ostapenko, zmagovalki največjega turnirja na svetu na peščeni podlagi v letu 2017 je teniško mero vzela Španka Paula Badosa, ki je zmagala s 6:4 in 6:3.

Obračun med Američanko Danielle Collins in Španko Garbine Muguruza se je zavlekel dolgo v noč, smetano pa je na koncu pobrala ameriška igralka. Šestindvajsetletna Collinsova je zmagovalko Rolanda Garrosa v letu 2016 in Wimbledona leto kasneje po dveh urah in 26 minutah premagala s 7:5, 2:6 in 6:4 ter se bo v osmini finala pomerila z Jabeurjevo.

Pari osmine finala v ženski konkurenci so: Simona Halep – Iga Swiatek, Elina Svitolina – Caroline Garcia, Martina Trevisan – Kiki Bertens, Nadia Podoroska – Barbora Kreijcikova, Fiona Ferro – Sofia Kenin, Pea Kvitova – Shuai Zhang, Laura Siegemund – Paula Badosa, Ons Jabeur – Danielle Collins.