Kako dolgo bo Spar še čakal na konec zapleta med Eto in Certo?

Gordijski vozel izgradnje trgovine v Cerkenem še ni presekan. 

Objavljeno
26. november 2018 09.07
Posodobljeno
26. november 2018 09.39
Eta Cerkno še ni dala soglasja za dostop prek njenih parkirišč. FOTO: Anja Intihar 
Postojnska jama in Ceta Holding sta  na petkovi skupščini izglasovali, da iz lastništva Certe iztisneta manjšinske delničarje in jim za delnico plačata sedem evrov, kolikor je Postojnska jama tudi ponudila v prevzemni ponudbi.

Prisotna mala delničarja Marta Deisinger in Jakob Finžgar sta z Vseslovenskim združenjem malih delničarjev (VZMD) pričakovala višjo odpravnino za odvzete delnice ter napovedala sodno izpodbijanje sklepa o iztisnitvi. A to je za Certo manjša od obeh težah na Cerkljanskem.

Postojnska jama že obvladuje 95,52-odstotni delež v Certi, ob tem pa tudi 85,52 odstotka kobariškega Tika ter četrtino cerkljanske Ete. V njeni lasti je tudi Hotel Cerkno skupaj s smučarskim centrom, turistični del družbe Certa pa se bo v prihodnosti najverjetneje razširil, saj je Marjan Batagelj napovedal nove naložbe na Cerkljanskem.

Je pa pod vprašajem (znova) gradnja novega trgovskega centra. Zaplet, ki se med Eto in Certo namreč odvija že približno pol leta, se kar noče končati. Batagelj za gradnjo potrebuje Etino dovoljenje za dostop do trgovine prek njenih parkirišč, Eta pa podpisa pod soglasje (še) ne da.

Glede na to, da je v gordijski vozel vključena tudi občina Cerkno, ki bo čez dober teden dni zagotovo dobila novega župana, se zna vse skupaj še zavleči. Kako dolgo bo to pripravljen gledati Spar, je novo vprašanje.