»Kar lepo po prehodu!« 50 prostovoljcev dvakrat dnevno pomaga osnovnošolcem

Ko se združijo policisti, gasilci, motoristi, zavarovalničarji ...

Objavljeno
03. september 2018 10.20
Posodobljeno
03. september 2018 10.36
”Najslabše je, če starši ali celo stari starši niso zgled in kršijo prometne predpise,” pravijo gasilci. FOTO: Simona Fajfar
Ribnica – Z vzgojnimi komentarji, češ, »Kar lepo po prehodu,« in »Počakaj, počakaj, je že rdeča«, sta gasilca Gasilske zveze Ribnica v odsevnih brezrokavnikih danes zjutraj nadzirala vse, ki so prečali cesto na semaforiziranem križišču tik ob ribniškem gasilnem domu in OŠ dr. Franceta Prešerna. Tako bo ves teden, ko bo na območju Policijske postaje Ribnica, to je v občinah Ribnica, Sodražica, Loški Potok in Velike Lašče okoli 50 prostovoljcev pomagalo prvošolčkom in drugim osnovnošolcem, da bo njihova pot v šolo varna.

»Vsakdo poskrbi za varnost otrok v tistem delu kraja, kjer ima svojo ustanovo,« pravi Marjan Cimprič, pomočnik komandirja PP Ribnica, o vsakoletni akciji, kjer sodeluje vrsta organizacij: poleg gasilcev sodelujejo člani dveh motorističnih klubov – Motoristi za motoriste in Crknene podgane – predstavniki občine – tudi ribniški župan Jože Levstek -, predstavniki ribniške upravne enote, društvo upokojencev, zavarovalnice in Rom iz Lepovč.

Za varno pot v šolo skrbijo zjutraj, ko gredo učenci v šolo, in popoldne, ko se vračajo iz nje. »Ta skupna akcija je utečena, saj poteka že šesto leto zapored, tako da tudi ni potrebno pretirano dogovarjanje in sestankovanje, ampak že vemo, kako bo potekalo varovanje šolskih poti na začetku šolskega leta,« pravi Cimprič.