SDS še skriva predsedniškega kandidata

Napogosteje se omenjata dve imeni: Romana Tomc in Aleš Hojs.

Objavljeno
20. maj 2017 19.47
vidic nsi
Z. P.
Z. P.
Maribor - Največja opozicijska stranka na sobotnem kongresu SDS ni razkrila, kdo bi lahko bil njen predstavnik v jesenski kampanji za predsednika republike.

Najpogostejše ime, ki se je doslej omenjalo, je bila evroposlanka Romana Tomc, ki pa o tem včeraj na to temo ni želela več povedati. »To ni tema kongresa in predvidevam, da o tem ne bo kaj več povedati,« je dejala Romana Tomc. Na vprašanje, kaj osebno meni o predsedniški tekmi, je odgovorila, da gre za pomembno odločitev v življenju. »Odločili se bomo skupaj in ko bo odločitev zrela, jo bomo sporočili javnosti,« je še dejala Tomčeva.

Drugo ime, ki se je doslej omenjalo, je Aleš Hojs. Slednji je bil po dolgi karieri v NSi izključen iz te stranke, pred približno dvema mesecema pa je prestopil v SDS. Da je pred njim še uspešna politična kariera, bi lahko pričalo dejstvo, da je bil tako hitro po vstopu v SDS na kongresu tudi že del delovnega predsedstva kongresa, poleg tega je tudi kandidat za člana izvršilnega odbora SDS. Hojs je pred časom za Delo potrdil, da je njegova morebitna kandidatura resna. Nato pa je glede tega nastala zmeda, saj so v SDS skušali zanikati Hojsovo vlogo v predsedniških razmislekih.