Eta vendarle dala soglasje za gradnjo nove trgovine

Hotel Cerkno čaka še terminski plan gradnje protipoplavnih nasipov, ki bo potekala hkrati z gradnjo trgovine.

Objavljeno
01. februar 2019 10.18
Posodobljeno
01. februar 2019 12.08
Blagovnica v hotelu je začasno zaprla svoja vrata, odslej bo Hotel Cerkno le še pobiral najemnino. FOTO: Jure Eržen
Zaprtje blagovnice v Cerknem in njena selitev se je napovedovala že dlje časa, kot vse kaže se stvari vendarle počasi premikajo. Trgovino so včeraj zaprli, a le začasno. V upravljanje jo bo vzel Mercator, hotel Cerkno bo od novega najemnika le še pobiral najemnino.

»1. in 2. februarja bo potekala odprodaja določenih artiklov po znižanih cenah,« so v sporočilu za javnost zapisali v upravi hotela in dodali, da naj bi blagovnica svoja vrata znova odprla 13. februarja.

Se pa očitno počasi razpleta tudi saga okrog gradnje nove trgovine med Eto in teniškim igriščem. Ker cerkljanski industrijski velikan dolgo ni dal soglasja za gradnjo, se je ta odmikala.



Direktorica Hotela Cerkno Manuela Božič Badalič je za Delo potrdila, da je Eta decembra vendarle dala soglasje za gradnjo, zdaj čakajo le še, da občina oziroma novi župan Gašper Uršič izda terminski plan gradnje protipoplavnih nasipov ter mostu čez Cerknico. Omenjeno namreč nameravajo graditi istočasno z novo trgovino, za katero naj bi se menda zanimala dva večja trgovca. 

Župan nam je povedal, da so vso dokumentacijo, potrebno za gradnjo protipoplavnih zidov, že zbrali in pregledali. Na podlagi študije o gradnji bodo sedaj zadevo predali naprej projektantom.