EP: Borbene Slovenke priznale premoč Črni gori

Slovenske rokometašice so evropsko prvenstvo v Franciji začele s porazom proti Črni gori z 32:36.

Objavljeno
30. november 2018 22.26
Posodobljeno
30. november 2018 22.45
Ana Gros je bila nerešljiva uganka za obrambo Črne gore, a to ni bilo dovolj za zmago. FOTO: AP
N. Gr.
N. Gr.
Nancy - Slovenska ženska rokometna reprezentanca pri žrebu skupin za evropsko prvenstvo ni imela srečne roke, dobile so tri zelo zahtevne nasprotnice v Črni gori, Franciji in Rusiji. Prav Črnogorke so bile na papirju najbolj premagljive, čeprav ciljajo na odličja, na koncu je njihova premoč prišla do izraza ob zmagi s 36:32. 

Slovenke so tekmo dobro začele in držale stik v prvih 15 minutah, Črnogorke so se odlepile v drugem delu prvega polčasa in šle na odmor s prednostjo šestih zadetkov, na semaforju je pisalo 18:12. Slovenke so pogrešale predvsem prispevek svojih vratark, Branka Zec ni bila razigrana, je pa stik s Črno goro držala izjemna Ana Gros v napadu. 

V drugem polčasu so Slovenke nekajkrat prišel le na tri zadetke zaostanka in imele še igralko več, a prednosti nikakor niso uspele izkoristiti, da bi se povsem približale Črni gori. Vsakič so Slovenke naletele na razigrano vratarko Rajčičevo in ko je sedem minut pred koncem tekme zaostanek spet narasel na sedem zadetkov, je bilo upov na vsaj remi konec. 

Šele v zaključku sta se razigrali Tjaša Stanko in Aneja Beganović, prispevek obeh igralk je močno manjkal v napadu v večjem delu srečanja, selektorja Uroša Bregarja pa lahko veseli dejstvo, da imajo Slovenke, ki so se predstavile v dobri luči, v igri še kar nekaj rezerv. 
 
Črna gora : Slovenija 36:32 (18:12)
Dvorana Jean Weille, sodnici: Nastase in Raluca Stancu (obe Romunija).
Črna gora: Rajčić 1, Nenezić, Radičević 7, Jauković 6 (1), A. Bulatović 1, Klikovac, Ujkić, Premović, K. Bulatović 2 (1), Brnović 5, Pavičević, Ramusović 2, Mehmedović 4, Despotović 3, Raičević 4, Grbić 1.
Slovenija: Zec, Vojnović, Gros 8 (3), Krajnc, Žabjek, Stanko 5, Abina, Barič, Mavsar 7 (3), Ferfolja 3, Zulić 3, Pišek, Vučko, Krhlikar, Beganović 5, Amon 1.
Sedemmetrovke: Črna gora 3 (2), Slovenija 6 (6).
Izključite: Črna gora 12, Slovenija 4 minute.
Rdeči karton: /.